Носителят на награда Грами за най-добър латино албум и един

...
Носителят на награда Грами за най-добър латино албум и един
Коментари Харесай

Как се създават хитове? Говори един от най-успешните DJ и продуценти в Европа - SICKOTOY

Носителят на премия " Грами " за най-хубав латино албум и един от най-успешните DJ и продуценти в Централна и Източна Европа през последните години - румънският хитмейкър SICKOTOY със особено изявление за Euronews Bulgaria.

 

Здравей, SICKOTOY, и благодаря, че си с нас! Кажи ни каква е рецептата на триумфа за всичките тези хитове? 

Просто върша и сътворявам музика със пристрастеност. Страстта е първото нещо, което би трябвало да имате. И несъмнено, доста работа. Знаете, огромните старания носят огромни триумфи.

Нека да кажем за новата ти песен  " My love ", която е в колаборация с Шопен, чия беше концепцията да се съберете и по какъв начин избираш партньорите си в музиката? 

Шопен, името му се произнася тъкмо като това на композитора, е доста надарен текстописец и продуцент. Освен това сме много положителни другари. Та негова е тази концепция, която изначално беше на румънски език. И мен доста ми хареса. Казах си, че с вярното продуциране, тази колаборация с него ще бъде доста сполучлива. И по този начин, срещахме се в студиото, разговаряхме в продължение на 2-3 месеца, след това станахме другари и започнахме работа по песента.

А чия беше идеята за видеото? Кажи ни повече и постоянно ли имаш идея за видеоклипа когато правиш песните? 

Усеща се, че песента е за жена. Още първоначално имах тази визия в главата си за едно освободено, без значение момиче, което просто танцува. Работих по видеоклипа взаимно с много надарени режисьори от Global Records.

Ти си много работлив. Само за месец приказваме за новата ти ария и две други нови песни - едната с Оливия Адамс, другата с Минели. Всъщност Минели показа вашия шлагер неотдавна в предаването ни. Твоя ли беше концепцията за тези песни? 

Песните се основават на стадии. Правихме музика безусловно по целия свят. Работихме с доста надарени текстописци от разнообразни места. Например с Оливия създадохме песента " Dont look the other way " в Ибиза. По същия метод и с Алида, която е доста талантлива певица и текстописец, и има редица шлагери с Алън Уолкър и Робин Шулз. Правим музика на разнообразни местоположения, небрежно си оформяме студио и започваме да обменяме хрумвания. И по-късно преценяме кой реализатор ще пасне най-добре на песента. Когато аз продуцирам даден план, постоянно се стремя изпълнителят да е с моята сила и да вървим " в една посока ". Това се случи и с Dont look the other way, както и с Think about you с Минели. Работихме дружно и с Йоши Бриин, който е много сполучлив текстописец от Нидерландия. Той от своя страна страна е работил взаимно с Тиесто по " Dont be shy ". И ето по този начин се основават песните.

Планираш ли да направиш видео към песента с Оливия Адамс?

Пуснах тази ария по-скоро с фокус върху текста й, считам, че е доста прочувствен..Но в случай че въпреки всичко притегли задоволително внимание и интерес, евентуално ще основа и верният видеоклип за нея.

 
Свързани

Миналата година ти беше жури в един от най-големите музикални формати в Румъния, проведени от твоя музикален лейбъл Глобал рекърдс и HBO MAX, " One True Singer ". Как одобри тази роля и какви бяха страстите ти към всички тези младежи?

Всъщност и за мен това беше необичайно прекарване. Аз единствено работех в студиото си, не съм привикнал да бъда пред камерите... Но пък мисля, че на този стадий от живота ми, е ужасно да пробвам. И се усещах в действителност прелестно. В първото издание бях малко обезпокоен, защото правех препратки към вид шоу като The voice, какъв беше метода на журито в тях и така нататък Но последователно започнах да работя по допустимо най-креативно и независимо. Полагах старания да правя добра работа.

Обичаш да правиш музика с най-близките си сътрудници. Кажи ни какво си подготвил за тази година! 

Голямата ми цел е да опитам да пущам нова музика всеки месец. Вече имам няколко дни. Освен това върша и обиколки като диджей. Вече имах един концерт в Крайова, следва още един през април. И по този начин, в резюме желая единствено да се съсредоточвам в правенето на добра музика, лансирането ѝ редовно- на всеки месец. Надявам се и да увелича слушателите си в Спотифай, както и на всички други музикални цифрови платформи.

Работиш ли по нов албум?

Вече имам към 20-25 хрумвания. Все още не съм сигурен дали да ги пусна в един албум ли на стадии по 2-3 песни.

Винаги съм се чудела нещо - какво е най-важното, за да правиш музика в днешно време - да имаш музикално обучение, да си почнал да се занимаваш с музика от малък или нещо друго? Каква е тайната? 

Вижте, много е друго. Мисля, че в наши дни най-хубавият метод е като се адаптирате и сте допустимо най-добре механически оборудвани. Защото всеки месец излиза нов вид програмен продукт, нова форма на изкуствен интелект. Смятам, че актуалната музика е много по-различна от тази, която се създаваше преди 10- 15 години.

Не мисля, че би трябвало да имате музикално обучение. Ако чувствате и обичате музиката, може да създавате лични неща даже на елементарен компютър, или на инструмент като китара или пиано. В последна сметка всичко зависи от това по какъв начин чувствате музиката и какъв брой време сте подготвени да вложите в пристрастеността си. Единствената разлика, която откривам, когато върна лентата обратно е, че в този момент младежите имат доста повече благоприятни условия в областта на музиката. Създават се и повече части, което значи по-голяма конкуренция.

Да чакаме ли да те забележим в колаборация с български актьор? 

Да, несъмнено!

Наистина ли? 

Да, за какво не? Бих направил! Ако с някого създадем добра връзка и чувство и ги пренесем в ария, съм навит. Правил съм колаборации с албански реализатори, с турски.. Искрено желая да работя и с български актьори.

Кога твоите почитатели ще те видят онлайн в България?

Бих го направил, сигурно! Първата част от годината пътувах доста и създавах музика. Бях в Обединеното кралство, Швеция, Норвегия. В момента съм се концентрирал в концертните обиколки, само че в случай че такава опция и в България, сигурно ще дойда.

Какво е посланието ти към твоите почитатели и към феновете на Euronews Bulgaria?

Искам да кажа на всички мои почитатели, че ги обичам и им благодаря за поддръжката. Наистина съм признателен за непрекъснатите и прочувствени слушатели. Благодаря ви доста, благодаря, че ме подкрепяте!

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР