Носителят на купата на България ще започне евроучастието си през

...
Носителят на купата на България ще започне евроучастието си през
Коментари Харесай

България губи позиции в Лига Европа, ето как можем да си ги върнем след година

Носителят на купата на България ще стартира евроучастието си през сезон 2020-2021 от първия, а не както до момента от втория прелиминарен кръг на Лига Европа.

Това е по този начин, защото към този миг нашата страна заема 28-о място в раглистата на УЕФА, което отрежда на всичките ни евроучастници от идващия сезон да започват от първия прелиминарен кръг надлежно в ШЛ и ЛЕ.

Припомняме, че през сезон 2019-2020 Лудогорец, Левски и ЦСКА-София започнаха на същия стадий в евротурнирите. Локомотив (Пловдив), който завоюва Купата на България, започва две седмици по-късно, употребявайки времето за по-голяма лятна отмора и по-добра подготовка.

Това се отрази добре на смърфовете, които във втория прелиминарен кръг отстраниха Спартак (Търнава), а по-късно отпаднаха от Европа след трагични два конфликта с френския Страсбург.

За да си върнем изгубените позиции, през идващия сезон би трябвало да изместим най-малко четири страни с по-висок коефициент и да не позволим на тези след нас да ни застигнат. За задачата се нуждаем от още един тим, който да се приближи до триумфите на Лудогорец в Европа, достигайки най-малко до груповата фаза на ЛЕ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР