Носителят на 17 награди Грами Стинг призова правителството на Бразилия

...
Носителят на 17 награди Грами Стинг призова правителството на Бразилия
Коментари Харесай

Няма време за свирене, светът гори!

Носителят на 17 награди " Грами " Стинг прикани държавното управление на Бразилия да приключи всеобщата сеч на горите в Амазония, тъй като " всички дишаме един и същи въздух и понасяме следствията от тази незаконна немарливост ".

В публично изказване мултиплатиненият музикант подлага на критика президента Жаир Болсаноро за решението, с което позволява земеделци да разчистят огромна част от територията за пасища. Скокът на пожарите с 85 % единствено през тази година накара международната общественост да заприказва за началото на чудовищна екологична рецесия. Причината - гъстата растителност всмуква големи количества въгледроден диоксид и по този начин се забавя процеса на световно стопляне. Амазония създава 20 % от кислорода ни и не инцидентно е наричана " Белият дроб на Земята ".

Апелът на Стинг към законодателни промени в Бразилия за избавяне на Амазония е част от вербалния пожар, който звезди от калибъра на Мадона, Леонардо Ди Каприо и Новак Джокович възпламениха по тематиката в обществените мрежи.

Стинг е измежду най-ярките природозащитници в шоубизнеса с фондацията си в поддръжка на дъждовните гори.

ЕТО И ОФИЦИАЛНОТО ИЗЯВЛЕНИЕ НА АРТИСТА

" Легендата гласи, че Император Нерон " е свирил, до момента в който Рим изгаря ".

Настръхвайки от съмнителния факт, че толкоз малоумен човек е бил музикант, никой от нас, в това число и аз, не може да бъде апатичен на трагичните измерения на протичащото се в Амазония, до момента в който пиша тези редове.

Амазония гори с невиждани темпове - с 80% по-големи мащаби по отношение на предходната година и с 39% повече обезлесяване - и светът някак внезапно стартира да обръща внимание на това.

Популистките водачи, поради позоваването си на националистическите изказвания, че климатичните промени са машинация, са в пъти по-виновни за събитията, в сравнение с в случай че просто стояха на страна и не предприемаха нищо. Това е незаконна немарливост на международно равнище.

Няма място за остарелите последователи на национализма в свят, където всички дишаме един и същи въздух и понасяме следствията от тази умишлена немарливост.

Назоваването на Амазония " белите дробове на Земята " може анатомично да не е напълно правилно, само че тя въпреки всичко е витално значима и незаменима връзка във веригата на благосъстоянието на нашата планета във все по-тясната линия на климатични вектори, където човешкият живот може да оцелее. Просто не можем да си позволим да я оставим да гори!

Все повече се доближаваме до сериозната точка, в което пожарите ще се усилват и няма да могат да бъдат потушени.

Апелираме към държавното управление на Бразилия да промени законодателството, което позволи употребата на Амазония. Националистическата изразителност дейно разбуни пламъците, които заплашват да обзет най-важната жива лаборатория на планетата. Безброй типове са застрашени от ненадейно изгубване.

Президентът на Бразилия, Жаир Болсонаро, намерено съобщи, че не е другар на племенното население и в този момент възобновява към този момент подписаните контракти за земи, отваряйки нови територии и събаряйки научните и организациите за правата на индивида в Бразилия, с цел да направи всичко това допустимо. Той разкритикува страните от Г-7 за лицемерието с думите, че ние самите изсякохме горите си от дълго време, само че това не е причина да не се поучим от грешките си.

Всички ние би трябвало да подпомогнем основаването на резистентен стопански модел, който да докара до завършек на нуждата от изсичането на гори в Бразилия.

Със сигурност е в персонален интерес на господин Болсонаро да разбере и одобри това. Призоваваме го да премисли политиката си и да промени дейностите си и разпалената си изразителност преди да е станало прекомерно късно.

Няма време за свирене. Светът гори. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР