Носителката на три олимпийски и девет световни титли Тирунеш Дибаба

...
Носителката на три олимпийски и девет световни титли Тирунеш Дибаба
Коментари Харесай

Тирунеш Дибаба в “Обичам бягането, защото…”

Носителката на три олимпийски и девет международни трофеи Тирунеш Дибаба е една от най-великите атлетки в света за всички времена в дългите бягания. 32-годишната етиопска легенда и настояща шампионка на маратона на Чикаго изясни за своята пристрастеност към бягането в специфичната графа на IAAF “Обичам бягането, защото…”

“Бях стимулирана и въодушевена от ранна възраст поради триумфа на по-големите ми сестри и братовчедка ми Дерату Тулу (олимпийска шампионка на 10 000 м през 1992 и 2000 г.), любувах се на спорта. Започнах с бягането в учебно заведение. Бях привикнала да спечелвам всички надпревари. Всъщност бях толкоз сполучлива, тъй като постоянно се състезавах с момчета!

A post shared by Tirunesh Dibaba (@tdibaba) on Jan 26, 2018 at 5:52am PST
По-късно открих професионалното тичане и се любувах на първия си огромен триумф при дамите, когато завоювах международната купа на 10 000 м в Париж през 2003 година За мен това беше моментът, когато осъзнах, че владея подарък за тичане.

Бягането ми даде толкоз доста през живота. Винаги е тръпка за мен. Прави ме щастлива и моята пристрастеност е толкоз мощна. А също обичам и спортната страна на спорта - нищо не може да надвие възприятието на победа в огромното съревнование след толкоз доста месеци здрави тренировки.

Разбира се, бягането също ми донесе финансово заплащане и трансформира моя живот и този на моето семейство. Аз съм провинциално момиче от плантация и моят триумф в атлетиката ми разреши да пребивавам удобен живот в Адис Абеба.

От моята вероятност не мога да си показва живота без тичане и бих окуражила всеки различен да бяга, тъй като е добре за здравето”, сподели Дибаба пред уеб страницата на интернационалната атлетическа асоциация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР