Нощта прекарахме на бензиностанция, където бяха разположени украински военни сили,

...
Нощта прекарахме на бензиностанция, където бяха разположени украински военни сили,
Коментари Харесай

Ексклузивно от нашите пратеници: Нощувахме на бензиностанция, където бяха разположени украински военни сили

Нощта прекарахме на бензиностанция, където бяха ситуирани украински военни сили, всеобщо хората нощуват по такива осветени места. Има български жители в Мелитопол, Миколаев и Херсон. В момента се намираме на 150 километра от Одеса. По пътищата се срещат все по-малко хора, вероятните направления за евакуиране от Източна към Западна Украйна стават все по-малко. Хиляди хора се насочват към границата с Румъния, Молдова и Полша. Това съобщи в " Денят стартира " репортерът ни Александър Марков.

По думите му по основните пътища на страната не престават да циркулират цистерни към Източна Украйна, където горивото е най-необходимо. В Одеса е въведен комендантски час от 22 вечерта до 6 сутринта, никой няма право да се движи по градските и извънградските пътища, повече 20 литра гориво никой не може да си сипе.

" Някои българи от български етнически генезис, които нямат български паспорт, ни помолиха за подпомагане за връзка с Министерството на външните работи, с цел да бъдат включени в процеса по евакуация. Няма проблем с доставката на хранителни артикули, огромният проблем е горивото ", добави Александър Марков.

Вторият ден от съветската военна интервенция в Украйна стартира в 4 часа тази заран. На север край Киев съветска танкова колона е била спряна край град Иванков откакто украинската войска е взривила мост, с цел да спре това нахлуване. Самата столица е била обстрелвана от ракети, съветски аероплан е бил свален, потърпевша е жилищна постройка.

Украинският президент Зеленски съобщи, че съветски диверсионни групи към този момент са влезнали в столицата. Късно нощес беше обявено, че съветските сили са овладели контрола и върху Чернобил. На запад локално летище край град Ровно е било ударено тази заран с 2 ракети, пистите са разрушени. Продължават сраженията и на юг - съветските сили са блъснали град Приморск, вследствие на нападението има починали и ранени, оповестиха от украинската войска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР