Нощните клубове в Каталуния ще бъдат затворени от този уикенд

...
Нощните клубове в Каталуния ще бъдат затворени от този уикенд
Коментари Харесай

Каталуния връща част от ограниченията - ръст на COVID случаите

Нощните клубове в Каталуния ще бъдат затворени от този уикенд и ще е нужен негативен тест за COVID-19 или доказателство за имунизация за участия в действия навън, включващи повече от 500 души.

Не можем да се преструваме, че сме победили вируса. Пандемията не е завършила, новите разновидности са доста заразни и към момента имаме обилни сегменти от популацията, които не са имунизирани. Трябва да бъде наложително да се носи маска за лице навън, само че единствено централното държавно управление на Испания може да възвърне тази мярка, съобщи представител на районното държавно управление.

На 26 юни Испания спря да изисква маски навън в обстановки, в които е допустимо да се поддържа физическа отдалеченост. Няколко други по-малки райони още веднъж постановиха ограничавания върху обществения живот през последните дни, с цел да се опитат да овладеят повишаването на инфекциите.

Северната област Навара разгласи, че питейните заведения и нощните клубове ще се върнат към затваряне в 1.00 часа сутринта вместо в 3.00 сутринта, до момента в който районът Кантабрия изцяло е затворил нощния живот в няколко града.

Малко над 40 % от 47-те милиона души в Испания са изцяло имунизирани, което е едно от най-високите равнища в Европа, само че единствено един на всеки 10 от 20 до 29-годишните са имунизирани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР