Нощ n-та. Вирусът с короната продължава да налазва успешно нашата

...
Нощ n-та. Вирусът с короната продължава да налазва успешно нашата
Коментари Харесай

Да си коронясан днес не е модерно

Нощ n-та. Вирусът с " короната " продължава да налазва сполучливо нашата страна. Все по-голяма суматоха обзема популацията. Едни ги избива на боязън, други – на смях, трети си живеят пък „ к‘вото стане “, а четвърти обмислят проект за евакуация. Държавата е във война против ориста, а планетата е под карантина. Но у нас се работи безотказно, и то съвсем единствено през нощта. Защо по този начин държавната система не почита дневния труд? То не са изключителни съвещания, изключителни срещи, изключителни брифинги, изключителни пътувания с риск за живота... И всичко това докара до едно изключително състояние. Няколко са главните разновидности за този ексклузивен труд, съгласно мен.
Вижте ни какъв брой работим. Докато елементарният човек се размотава денем и през целия ден му е в мозъка по кое време ли ще е идващият ексклузивен брифинг, Те са заети да оповестяват черната хроника, да разказват случаите по света и у нас, да установяват и да насочат апели. От дълготраен опит знаем, че българинът с апели не можем да го въодушевим.
Рискуваме живота си. Докато елементарният човек си се шляе добродушно из улиците и следи от километри разстояние протичащото се, Те се състезават кой ще посети по-рисков регион. А тях след това кой ще сложи под карантина? И за какво в миг на рецесия оня, който би трябвало да предложи обединяване и решение, единствено установи и подлага на критика. Опитва се да потърси чия е отговорността за пораждане на казуса. И може би, като го открие ще го сложи на бесилото или ще го линчува обществено?
Чак в този момент ни хрумна.  Хем затваряме страната, но хем не. Ограничаваме активността и на бизнеса, само че който е имал шанса да отвори ресторант ще просперира. Започва „ Операция по бързо реагиране из магазинната мрежа “. А по остаряла българска традиция, купонджиите никой не може да ги спре. Нито пък тези, които им се пътува за адреналин и премеждие.
Уважаеми хора на достойнството и властта, не е време за надпревари и мерилки. Не е миг за политически заигравки и поръчки. Нито е пристигнал стадият да показвате по какъв начин работите до измежду нощите в борбата за короната. А и да си коронясан през днешния ден не е съвременно. Спрете с разделянето на позициите. Бъдете новаторски и ефикасни. Няма потребност от шоуменстване и пиарстване. Натоварвате така и така паникьосания към този момент българин с ненужно стряскаща информация. В миг на рецесия би следвало да се обедините, да работите в синхрон и единодушие в името на България. Но очевидно неписани правила от персоналното съревнование за наградата „ Кой е по-по-най “ не ви разрешава това.
 
Автор: Моника Георгиева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР