Норвежкият спортен анализатор и колумнист за Dagbladet Мортен Педерсен (най-вляво

...
Норвежкият спортен анализатор и колумнист за Dagbladet Мортен Педерсен (най-вляво
Коментари Харесай

Норвежки журналист: България е късметлийски отбор, който прави мръсни номера

Норвежкият състезателен анализатор и колумнист за " Dagbladet " Мортен Педерсен (най-вляво на снимката) се изрече много остро по адрес на националния тим на България преди дуела сред двата отбора на следващия ден от Лигата на нациите.

" Лъвовете " са преди всичко в класирането с цялостен актив от 9 точки, до момента в който домакините са на второ с 6. Педерсен счита, че нашият отбор играе доста мръсно, бави доста играта и има шанс да е с три победи от три мача.

" В България би трябвало да сте доста удовлетворени, че имате цялостен актив от 9 точки след три мача. Гледах мача ви в Словения - имахте огромен шанс, с цел да успехите с 1:0. Имахте единствено един удар. Същото беше и против нас в София. Вкарахте един гол с единственото си състояние. А цялото второ полувреме поради вас се играха единствено 20 минути. През останалото време футболистите лежаха по терена, симулираха травми, репликираха съдията, непрекъснато викаха докторите. Ние към този момент сме готови за вашите мръсни трикове ", стартира Педерсен пред Блиц.

" Очаквам да спечелим. Знае по какъв начин да подходим към вас. Очакваме вие да играете доста отбранително, затворено и още веднъж с мръсни трикове. Но към този момент знаем по какъв начин да ви противодействаме. Очаквам забавен мач, в който ние ще нападаме, а България ще се брани и ще разчита на контраофанзива и на шанс. Досега шансът ви покрива напълно. Ако на следващия ден се стигне до 0:0, би трябвало да сте доста щастливи ", продължи спортният публицист.

На въпрос за какво всички медии в Норвегия и представители на националния тим повтарят единствено едно: " мръсни трикове на България ", а не извърнат внимание на играта, Педерсен дава отговор:

" Защото видяхме какво се случи в София. Не чакахме това. Затова и играехме единствено с дълги топки. Защото вашият тим беше спретнат напълно в отбрана, ползваше си своите мръсни трикове и съумя да стигне до успеха. Това са усещанията, които сте оставили у нас, по тази причина приказваме единствено за това и се приготвяме за същото и на следващия ден ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР