Норвежкият национал Ерлинг Холанд бележи за удоволствие през цялата си

...
Норвежкият национал Ерлинг Холанд бележи за удоволствие през цялата си
Коментари Харесай

Смъртта, данъците и Ерлинг Холанд - трите сигурни неща в живота

Норвежкият национал Ерлинг Холанд бележи за наслаждение през цялата си кариера, само че какъв брой пъти общо е опънал мрежата?

Смъртта, налозите и Ерлинг Холанд. Трите сигурни неща в живота.

Нападателят на Манчестър Сити бележи за развлечение след прекосяването си във Висшата лига, само че акцията през сезон 2022/23 никога не е първата, в която той влиза в заглавията на вестниците поради смъртоносния си свършек.

Правил го е и в Борусия Дортмунд. Правеше го и в Ред Бул Залцбург. Направи го и в Молде. Прави го и по време на престоя си в младежката академия на Брине.



И даже още не сме говорили за изявите му в националния тим - на равнище младежи и мъже.

Спомняте ли си, когато вкара девет гола в един мач на Световното състезание за младежи до 20 години през 2019 година?

Да, съгласни сме, индивидът е безспорен феномен и наподобява, че е съдбоносен да счупи всевъзможни върхове по маркирани голове през идващите години.

Колко тъкмо гола е вкарал до момента обаче?

Нека погледнем.



Колко гола има Ерлинг Холанд за Манчестър Сити през този сезон?

Може да се каже, че Холанд не се нуждаеше от доста време, с цел да се приспособява към новата си среда след прекосяването си за огромни пари от Борусия Дортмунд.

Той не съумя да се разпише в формалния си дебют в конфликта с Ливърпул в " Къмюнити Шийлд ", само че бързо сподели какво умее в първия си мач във Висшата лига, като вкара два пъти против Уест Хем.

И с цел да се увери, че критиците му няма да имат никаква екипировка, той бързо продължи с хеттрикове против Кристъл Палас, Нотингам Форест и Манчестър Юнайтед, преди да сме стигнали средата на октомври.

До момента 39 мача - 45 гола.



Колко попадения е вкарал Холанд за Борусия Дортмунд?

Мнозина чакаха, че Холанд ще премине в Република България Лайпциг, откакто впечатли с екипа в Ред Бул Залцбург в Австрия, само че той избра да премине в Борусия Дортмунд, защото смяташе, че там има по-големи шансове за постоянно присъединяване в първия тим.

Можем да кажем, че това беше решение, за което той няма да съжалява.

Хеттрикът при дебюта му беше идеалният метод да се показа в Бундеслигата и Холанд беше неукротим в някои моменти по време на престоя си в Борусия Дортмунд.

В последна сметка той се разписа впечатляващите 86 пъти по време на 89 участия във всички надпревари.

Сезон 2019/20: 18 мача/16 гола

Сезон 2020/21: 41 мача/41 гола

Сезон 2021/22: 30 мача/29 гола

Рекорд на Холанд в Ред Бул Залцбург

Престоят му в красивия австрийски град Залцбург беше доста къс, само че сладостен.

Холанд се причисли към клуба през януари 2019 година и напусна още веднъж една година по-късно. Не и преди да вкара цялостен камион голове.

Той имаше малко муден старт, защото се разписа един път през първия полусезон, само че по-късно същински избухна през първата половина на акцията 2019/20.

В шест мача от груповата фаза на Шампионската лига той вкара осем гола, а в австрийската Висша лига добави още 16, като горещата му серия включваше хеттрикове против Гент, Волфсбергер (два пъти), Хартберг и Парндорф.

Сезон 2018/19: 5 мача/един гол

Сезон 2019/20: 22 мача/28 гола





Статистика на Холанд за Молде и Брине

Ерлинг в Молде

Първият му сезон в норвежкия гранд е спокоен за стандартите на Холанд, само че втората му година в Молде към този момент дава визия за големия му капацитет, защото реализира двуцифрени резултати - и по-късно още няколко.

Особено четворната му композиция против Бран през септември 2018 година притегли вниманието на почитателите на играта по целия свят.

Сезон 2017: 20 мача/4 гола

Сезон 2018: 30 мача/16 гола

Холанд в Брине

Той вкарваше голове за наслаждение в юношеска възраст и за Брине-2, само че животът в старшата възраст се оказа ненапълно сложен първоначално за детето-чудо на норвежкия футбол.

Все отново той се оправя задоволително, с цел да убеди Молде в капацитета си и да завоюва прекосяване в по-голям клуб.

Сезон 2016: 16 мача/нула гола

Попаденията на Холанд за Норвегия

Вече споменахме за деветте гола на Световното състезание за юноши до 20 години, само че Холанд е също толкоз впечатляващ и на най-високото равнище.

През 2019 година той нямаше голове в първите си две участия за мъжете, само че на идната година се развихри уместно, като вкара два пъти против Северна Ирландия и се регистрира с хеттрик против Румъния.

Последва хеттрик против Гибралтар през 2021 година, а по-късно два гола против Швеция през 2022 година, когато продължи да усилва сметката си.

Струва ни се, че е въпрос на време той да детронира Йорген Юве като най-хубав голмайстор на Норвегия за всички времена, като актуалният рекордьор е осъществил 33 пъти в 45 участия.

Сезон 2019: 2 мача/нула гола

Сезон 2020: 5 мача/6 гола

Сезон 2021: 8 мача/6 гола

Сезон 2022: 8 мача/9 гола

Общо голове на Ерлинг Холанд по клубове и страни

Холанд вкара множеството от головете си досега за Борусия Дортмунд по време на двете си години и половина в колосите от Бундеслигата, само че наподобява неизбежно, че ще надмине този брой в Манчестър Сити, в случай че реши да остане на стадион " Етихад " за още два-три сезона след 2022-23 година

На интернационално равнище нападателят може да не получи доста шансове да покаже какво може на огромни шампионати, защото Норвегия продължава да се бори и тормози по време на квалификационните акции, само че това няма да му попречи да бележи голове, до момента в който съставлява страната си.

Все отново е прекомерно рано да се каже дали това ще е задоволително, с цел да доближи броя на великите играчи на всички времена като Кристиано Роналдо и Лионел Меси на интернационално равнище.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР