Норвежката петролна компания Де Ен О (DNO) съобщи, че започва

...
Норвежката петролна компания Де Ен О (DNO) съобщи, че започва
Коментари Харесай

Норвежка компания спря добива на петрол в иракски Кюрдистан

Норвежката петролна компания Де Ен О (DNO) заяви, че стартира поетапно да стопира добива от полетата, които създава в иракски Кюрдистан, откакто в края на предходната седмица Багдад разпореди прекъсването на износа от този район по тръби през Турция, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Багдад завоюва арбитражно дело за износа на нефт от полуавтономните северни кюрдски области на страната. Според правосъдното решение Турция е нарушила съглашението, разрешаващо на локалните управляващи в иракски Кюрдистан да изнасят нефт през пристанище Джейхан.

Веднага след излизането на правосъдното решение Турция спря да помпа иракски нефт по тръбата, с което изложи на риск производството на района като цяло, показва Ройтерс.

Норвежката компания продължи изначало да добива нефт и да го складира в локални резервоари, само че техният потенциал е за единствено няколко дни произвеждане и към този момент е напълнен, показват от Де Ен О. Полетата Тауке и Пешкабир, разработвани от компанията, са с потенциал от 107 000 барела на ден, или четвърт от всички добиви в иракски Кюрдистан.

По тръбата от иракски Кюрдистан до Джейхан на ден прекосяваха към 400 000 барела нефт от района и още 70 000 от други иракски региони, показват от Де Ен О.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР