Норвежката енергийна компания Equinor, която е най-голямата в сектора в

...
Норвежката енергийна компания Equinor, която е най-голямата в сектора в
Коментари Харесай

Най-голямата норвежка енергийна компания започва предсрочно добив на петрол в крупно находище в Северно море

Норвежката енергийна компания Equinor, която е най-голямата в бранша в страната, разгласи началото на добива на петрол от находището Breidablikk в Северно море, се споделя в известие на компанията.

" Добивът в находището Breidablikk в Северно море стартира на 20 октомври, четири месеца по-рано от планувания график и в границите на бюджета ", се споделя в изказването, представено от Прайм.

Подводното находище има ресурси от близо 200 милиона барела нефт. Компаниите сътрудници за създаване на находището са: оретора Equinor (с дял от 39%), Petoro (22,2%), Vår Energi (34,4%) и ConocoPhillips (4,4%).

Компанията оператор прецизира, че добива в Breidablikk в началото е плануван да стартира през първата половина на 2024 година Обаче към този момент са направени осем сондажа, а спомагателни сондажи ще продължат да се вършат в находището до края на 2025 година

Очакванията се, че максимума на добива от Breidablikk ще настъпи сред 2024 и 2026 година, когато ще има рандеман от 55 000 до 60 000 барела нефт на ден.

Според Equinor, общите вложения в плана за рандеман от находището да бъдат малко над 21 милиарда норвежки крони (1,9 милиарда долара).

Енергийната група Equinor е учредена през 1972 година, като до май 2018 година се е наричала Statoil. Компанията има активност в към 30 страни. Най-големият акционер в Equinor е норвежката страна.
 Норвежката Equinor придобива дялове в 5 залежи за нефт и газ в Северно море
Най-голямата енергийна компания на Норвегия придобива дялове в 5 залежи за нефт и газ в Северно море

Най-големият акционер в компанията е норвежката държава
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР