Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо спечели трета титла от три старта

...
Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо спечели трета титла от три старта
Коментари Харесай

Владимир Илиев зае 16-о място в преследването на световното в биатлона - Зимни

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо завоюва трета купа от три старта на международното състезание по биатлон в Оберхоф. Водачът в генералното класиране за Световната купа бе най-бърз в преследването при мъжете и по този начин добави ново злато след тези в спринта и в смесената щафета.

Много мощен старт направи българинът Владимир Илиев, който приключи на 16-о място в класирането, макар че позволи три пропуща в стрелбата.

Бьо потегли от първа позиция и не изпусна лидерската позиция до края, като смъкна всички 20 цели по пътя си. Той финишира за 33:34.5 минути и изпревари с повече от минута всички останали.

Сребърният орден на 1:11.2 минути остана за Стурла Холм Лагрейд. Норвежецът, също като сънародника си Бьо, мина без неточност при стрелбите. Бронзовото отличие стана владеене на шведа Себастиан Самуелсон, който с два пропуща финишира на 1:54.1 минути от спечелилия.

Самуелсон бе замесен в люта борба с Тарей Бьо за бронзовото отличие. По-големият от братята Бьо направи четири пропуща в стрелбата и във финалната обиколка нямаше сили да се бори с по-свежия си противник от Швеция. Бьо приключи на 3.2 секунди от почетната стълбичка. Пето място зае различен норвежец - Ветле Шастад Кристиансен на повече от две минути от спечелилия, а представителят на домакините от Германия Йоханес Кюн се подреди на шеста позиция.

Владимир Илиев, който започва от 20-а позиция, направи три пропуща, като два от тях бяха на последната пукотевица, което му коства място в топ 10. Илиев приключи на 3:31.6 минути от първата позиция и на по-малко от половин минута на от десетия Роман Реес от Германия.

В понеделник е почивен ден на международното състезание по биатлон, а във вторник и сряда са самостоятелните стартове на 15 километра при дамите и на 20 километра при мъжете.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР