Норвежецът Йоханес Хьосфлот Клаебо спечели спринта от Световната купа по

...
Норвежецът Йоханес Хьосфлот Клаебо спечели спринта от Световната купа по
Коментари Харесай

Клаебо и Нилсон спечелиха спринтовете в Планица

Норвежецът Йоханес Хьосфлот Клаебо завоюва спринта от Световната купа по ски-бягане в Планица (Словения). Клаебо беше най-бърз във финала по 1.6-километровото трасе в типичен жанр с време 3:27.35 секунди, с което записа 12-ата победа в кариерата си. Той изпревари единствено с 62 хилядни от секундата сънародника си Емил Иверсен, а трети на 8.14 секунди се подреди Теодор Петерсон от Швеция.

С триумфа Клаебо се изкачи на върха на генералното класиране слез 20 от 31 старта с 932 точки. Втори с 875 точки е Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия), който не взе участие през днешния ден, а трети остана Дарио Колоня (Швейцария) с 807 точки.

В спринта при дамите победи шведката Стина Нилсон. Световна вицешампионка от Фалун 2015 Нилсон заслужи първото място по 1.4-километровата отдалеченост с време от 3:26.28 минути на финала. Тя изпревари с 1.27 секунди Катрине Ролстед Харсем от Норвегия и с 1.81 секунди Майкен Касперсен Фала също от Норвегия.

Лидерката за Световната купа Хайди Венг (Норвегия) приключи на последното шесто място във финала на съвсем 15 секунди зад победителката. Венг остана на върха в подреждането с 1194 точки, следвана с 1087 точки от Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия), която не взе участие през днешния ден. Трета е Джесика Дигинс (САЩ) с 826 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР