Норвежецът Каспер Рууд и испанецът Карлос Алкарас ще спорят за

...
Норвежецът Каспер Рууд и испанецът Карлос Алкарас ще спорят за
Коментари Харесай

Каспер Рууд и Карлос Алкарас ще спорят за титлата на турнира "Мастърс" в Маями

Норвежецът Каспер Рууд и испанецът Карлос Алкарас ще спорят за купата на на шампионат от сериите " Мастърс " 1000

Рууд доближи за първи път в кариерата си до край на шампионат от този сан. В полуфинален конфликт на твърдите кортове в Маями поставеният под номер 6 в схемата нарвежец се наложи с 6:4, 6:1 над аржентинеца Франсиско Черундоло.

Каспер Рууд, който досега имаше три загуби на полуфинали на шампионати " Мастърс ", не позволи никакви изненади против 103-тия в международната класация Черундоло, който сензационно доближи до тази фаза на конкуренцията.

Черундоло стартира мача с пробив в първия гейм, само че Рууд изравни незабавно за 1:1. След това двамата печелеха подаванията си до десетия гейм, в който норвежецът направи нов пробив и завоюва първия сет с 6:4.

Това пречупи квалификанта и във втория сет Рууд реши всичко на бърза ръка, с цел да затвори мача за час и 34 минути.

" Никога не съм си представял, че ще се класирам за първи край на шампионат " Мастърс " на твърди кортове, само че някак ще го одобри ", пошегува се след финала Рууд, който е прочут като експерт на алена настилка.



Карлос Алкарас продължи  впечатляващото си показване от началото на годината, като се наложи над защитаващия купата си Хуберт Хуркач със 7:6 (5), 7:6 (2) за 2 часа и 5 минути.  Така той има шанса да стане най-младият първенец в историята на шампионата

" Опитах се да играя като че ли е първи кръг, с цел да прикрия нервите си ", призна Алкарас след успеха. " Мисля, че ще се развличам и ще стане страховит край ", надява се 18-годишният тенисист.

В първия сет испанецът изоставаше с 3:4 след пробив, само че съумя да го върне, с цел да стигне до тайбрек, който завоюва. В него той изоставаше с 3:5 в точките, само че завоюва 4 следващи топки, с цел да затвори сета.

Във втория сет Алкарас избави два геймбола при 5:5 и поради непредизвикани неточности на Хуркач. След това сподели по-здрави нерви и измъкна и триумфа след втори тайбрек в мача.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР