Норвежецът Харалд Амундсен спечели преследването на 20 километра свободен стил

...
Норвежецът Харалд Амундсен спечели преследването на 20 километра свободен стил
Коментари Харесай

Харалд Амундсен спечели третия етап от Тур дьо Ски

Норвежецът Харалд Амундсен завоюва преследването на 20 километра свободен жанр в Тоблах (Италия), трети старт от веригата " Тур дьо ски ". която преполовява сезона в Световната купа по ски тичане.

Амундсен потегли от втора позиция, като дружно със сънародника си Ерик Валнес, който потегли първи, двамата бяха от самото начало надалеч пред главната група. Амундсен съумя да от противника си след 15-ия километър и финишира с време от 52 минути и 38 секунди, с което записа втората си победа през сегашния сезон.

Валнес остана втори на 32.9 секунди, а тройка се добави от още един норвежец - Ян Томас Йенсен на 1:04.6 минути.

След първите три от общо седем старта в " Тур дьо ски " отпред във веригата е Амундсен с общо време от  1 час, 17 минути и 52 секунди. Втори на 32 секунди е Валнес, а Йенсен е трети на 1:04 минути.

В класирането за Световната купа Амундсен води с 864 точки. Втори е сънародникът му Йоханес Клаебо със 734 точки, който обаче избра да не взе участие в " Тур дьо ски ". Норвежецът Пол Голберг е трети с 689 точки.

За Малкия бистър глобус в отдалечените стартове отпред е Амундсен с 609 точки, пред Голберг с 517 и британеца Андрю Мъсгрейв с 478.

Следващият старт от " Тур дьо ски " е на 3 януари в Давос, Швейцария, когато е спринтът.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР