Норвежецът Ерлинг Холанд се разписа веднъж при победата на Манчестър

...
Норвежецът Ерлинг Холанд се разписа веднъж при победата на Манчестър
Коментари Харесай

Холанд потроши още един рекорд, дузпа измъкна Ливърпул

Норвежецът Ерлинг Холанд се разписа един път при успеха на Манчестър Сити с 3:0 над гостуващия Уест Хем в отсрочен мач от 28-мия кръг британското състезание и с това усъвършенства головия връх на Висшата лига.

Бившият състезател на Борусия (Дортмунд) към този момент има 35 попадения на сметката си, което е с едно повече от достиженията на Анди Коул от сезон 1993/94 и Алън Шиърър от сезон 1994/95, като те вършат това в акция от 42 мача.

До момента Холанд е изиграл 31 мача от 33 за Манчестър Сити, като " жителите " имат още пет срещи до края.

Успехът над Уест Хем бе доста скъп за футболистите на Пеп Гуардиола, защото ги върна и на върха в класирането със 79 точки. Те имат с една повече от втория Арсенал, който е и с мач повече.

През първото полувреме Манчестър Сити не съумя да преодолее защитата на " чуковете ", само че през втората част играта се промени напълно в интерес на домакините. В 50-ата минута Нейтън Аке откри след подаване на Рияд Марез, а 20 по-късно Холанд удвои.

Крайното 3:0 бе завършено от резервата Фил Фоудън в 85-ата минута.

В другия мач, игран нощес, Ливърпул завоюва с минималното 1:0 при семейството си на Фулъм. Единственото попадение в мача падна в 39-ата минута, като прецизен бе Мохамед Салах от дузпа.

Победата бе пета поредна за мърсисайдци във Висшата лига и с нея те събраха 59 точки от 34 мача. " Червените " са пети в класирането, на четири точки за четвъртия Манчестър Юнайтед, който обаче има два мача по-малко. Фулъм е на 10-о място с 45 точки.

Ливърпул надви с минималното 1:0 над Фулъм на " Анфийлд " в отсрочен дуел от 28-ия кръг на Премиър лийг. За мърсисайдци това бе пети следващ триумф, като с него отборът на Юрген Клоп се приближи на четири точки зад Манчестър Юнайтед, който сега заема четвъртата позиция.

" Червените дяволи " обаче са с два мача по-малко. Мохамед Салах отбеляза единствения гол в 39-ата минута, когато бе прецизен от дузпа. Алисон също имаше своя принос, откакто направи по едно значимо избавяне в двете полувремена. И в двата случая той бе последна бариера пред своя съотечественик Винисиус.

През август Фулъм взе точка от мърсисайдци след 3:3 с Ливърпул. " Котиджърс " нямаха загуба в последните си три срещи с " алените " във всички шампионати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР