Норвегия за нежелани в страната 15 руски офицери от разузнаването,

...
Норвегия за нежелани в страната 15 руски офицери от разузнаването,
Коментари Харесай

Норвегия изгони 15 служители на руското посолство заради шпионаж

Норвегия за нежелани в страната 15 съветски офицери от разузнаването, които са работили под дипломатическо прикритие. Съответните чиновници би трябвало скоро да изоставен Норвегия. Няма да се издават визи на офицери от разузнаването, които желаят да дойдат в Норвегия.

Това се споделя в публично известие на Осло, в което се изяснява, че решението на държавното управление е " в отговор на променената обстановка със сигурността в Европа, която докара до нараснала разследваща опасност от Русия ".

" 15-те офицери от разузнаването са взели участие в действия, които не са съвместими с дипломатическия им статут ", сподели министърът на външните работи Аникен Хуитфелд. " Това е значима стъпка в противодействието и намаляването на равнището на активността на съветското разузнаване в Норвегия и по този метод в отбраната на нашите национални ползи. "

В момента Русия съставлява най-голямата разследваща опасност за Норвегия.

 Аникен Хуитфелд,
министър на външните работи

" Ние одобряваме това доста съществено и в този момент прилагаме ограничения за противопоставяне на съветското разузнаване в нашата страна. Няма да позволим на чиновници на съветското разузнаване да работят под дипломатическо прикритие в Норвегия ", добави тя.

Дейността на тези разузнавачи е следена от известно време, а в това време има възходяща опасност от съветското разузнаване за Норвегия вследствие на влошаващата се обстановка със сигурността, споделят от държавното управление. Именно на този декор взехме решение да предприемем това деяние в този момент.

" Бих желал да подчертая, че Норвегия се стреми да поддържа естествени дипломатически връзки с Русия и че съветските дипломати са добре пристигнали в Норвегия. Действието, което предприехме през днешния ден, е ориентирано към понижаване на нежеланите разследващи действия. Искаме Русия да продължи да има функционираща дипломатическа задача в Норвегия, само че няма да приемем с дипломатическите задачи да се злоупотребява за осъществяване на секрети разследващи действия ", сподели Хуитфелд.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР