Норвегия се присъедини към решението на страните от ЕС, Г-7

...
Норвегия се присъедини към решението на страните от ЕС, Г-7
Коментари Харесай

Норвегия се присъедини към въведения таван на цените за руски петрол

Норвегия се причисли към решението на страните от Европейски Съюз, Г-7 и Австралия да вкарат таван на цените на петрола от Русия, като го дефинират на 60 $ за барел. Това се споделя в изказване на Министерството на външните работи на кралството, съобщи Каспаров Ру.

„ Норвегия работи в синхрон с Европейския съюз и други сътрудници във връзка с глобите против Русия, с цел да поддържа напън върху държавното управление на страната и нейните съдружници “, сподели норвежкият външен министър Аникен Хуитфелд.
От известието излиза наяве, че възбраната за импорт, покупка и пренос на съветски нефт през Норвегия за Европейски Съюз и трети страни е въведена още на 5 декември.

Страните от Европейски Съюз се договориха за таван на цената на съветския нефт от 60 $ за барел на 3 декември. Ограничението влезе в действие на 5 декември дружно със възбраната за доставка на съветски нефт по море за страните от Европейски Съюз. Освен страните от Европейски Съюз към самодейността се  причислиха и страните от Г-7 и Австралия.

По информация на „ Ведомости “ съветските управляващи обмислят три отговора на тази глоба на Европейски Съюз: цялостна възбрана на продажбите на нефт на страни, които са подкрепили ограничението; възбрана за експорт по контракти, които включват изискване за таван на цените, както и въвеждане на оптималната отстъпка за съветския нефт Urals по отношение на референтния вид Brent.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР