Норвегия одобри петролни и газови проекти на обща стойност от

...
Норвегия одобри петролни и газови проекти на обща стойност от
Коментари Харесай

Най-големият доставчик на природен газ в Европа започва петролни и газови проекти на стойност €16,4 милиарда

Норвегия утвърди петролни и газови планове на обща стойност от 16,4 милиарда евро. Страната се трансформира в най-големият снабдител на природен газ в Европа по време на пандемията.

Проектите ще бъдат в Северно море и в Норвежко море и плануват 19 нови разработки, създаване на съществуващи залежи и увеличени планове за рандеман на нефт, оповестява министерството на енергетиката, представено от Bloomberg.

Вероятно ще продължи да има мощно търсене на сила от страна на Европа, откакто континентът се отхвърли от съветската сила. Редица проекти за развиване бяха в бранша в страната бяха показани в края на предходната година.

" Норвегия е единственият чист експортьор на нефт и газ в Европа и посредством тези планове ние подсигуряваме още повече произвеждане от втората половина на това десетилетие ", разяснява енергийният министър Терье Асланд в свое изказване.

При единия от плановете Yggdrasil са планувани 55 сондажа. Счита се, че тази зона съдържа към 650 милиона барела нефтен еквивалент, което я прави един от най-големите планове за развиване на норвежкия континентален шелф през последните години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР