Норвегия и останалата част от Европа трябва да затворят морските

...
Норвегия и останалата част от Европа трябва да затворят морските
Коментари Харесай

Зеленски към Европа: Затворете пристанищата си за руски кораби

Норвегия и останалата част от Европа би трябвало да затворят морските си пристанища за съветски кораби, съобщи през днешния ден украинският президент, Володимир Зеленски пред норвежкия парламент, съобщи " Ройтерс ".

" Европейският съюз, уповавам се и Норвегия, би трябвало да вкарат възбрана за потреблението на европейски пристанища от съветски съдове, до момента в който те блокират наши пристанища ", сподели Зеленски, говорейки по видеовръзка от Украйна.

Той добави, че Украйна и Норвегия, вторият по огромния снабдител на газ в Европа след Русия, са почнали диалози за доставка на 5 милиарда кубични метра газ за идната зима.

„ Можете да имате решителен принос към енергийната сигурност на Европа, като осигурите нужните запаси както за страните от Европейския съюз, по този начин и за Украйна “, сподели Зеленски пред норвежките депутати. „ Вече сме почнали разговор за доставката на към 5 милиарда кубични метра за идващия отоплителен сезон. Надявам се, че това ще бъде основата за нашето дълготрайно съдействие в тази област “.

Миналата година скандинавската страна изнесе 113,2 милиарда кубични метра газ, напомня " Ройтерс ".

Пред 169-те депутати в норвежкия Стортинг, Зеленски сподели още, че Русия „ желае да унищожи основите на Европа “, съобщи " Асошиейтед прес ".

Украинският държавен глава посочи, че „ бъдещето на Европа се взема решение в този момент “ и съобщи, че имайки поради военната активност на Русия в Украйна, за Русия „ няма неразрешени цели “, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР