Норвегия даде повече от 240 тона хуманитарна помощ на украинския

...
Норвегия даде повече от 240 тона хуманитарна помощ на украинския
Коментари Харесай

Норвегия подпомага украинската енергетика с 250 т помощ

Норвегия даде повече от 240 тона филантропична помощ на украинския енергиен бранш.  Това съобщи заместник-министърът на енергетиката на Украйна Ярослав Демченков на среща с представители на норвежкото посолство в Украйна, оповестява " Укринформ ", базирайки се на пресслужбата на министерството.

Демченков е разказал на дипломатите за настоящата обстановка в енергетиката и подхванатите ограничения за опазване на стабилността на електроенергийната система след съветската терористична офанзива против ВЕЦ-а в Каховка.

Заместник-министърът благодари на Норвегия за поддръжката за украинския енергиен бранш, по-специално за получените към този момент 26 колета филантропична помощ с общо тегло над 240 тона.

" Сред оборудването, предоставено на Украйна от норвежката страна, са електрогенератори, силови трансформатори и токови трансформатори, особено съоръжение, както и други предмети, нужни за осъществяване на възстановителни работи ", споделиха от Министерството на енергетиката.
 Норвегия и Дания дават още 9000 артилерийски снаряда на Украйна
Норвегия и Дания дават още 9000 артилерийски снаряда на Украйна

Осло дава и 7000 снаряда от личните си ресурси

Фондът за енергийна поддръжка на Украйна до момента е събрал повече от 219 милиона евро , в това число 155 милиона евро, които към този момент са в сметката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР