Нормално е да се предположи, че есента и зимата ще

...
Нормално е да се предположи, че есента и зимата ще
Коментари Харесай

Стана Хладно, Но Доц. Георги Рачев Ни Разби Току-Що! Нямаме Си И На Идея! Времето В България Рязко Ще

" Нормално е да се допусна, че есента и зимата ще бъдат по-топли. Този август, който мина, е вторият по топлота в целия свят, откогато има метеорологични проучвания ", добави той.

" Земята е доста топла, по тази причина се държат и тези топли температури. Ужасно изсъхнало е. През октомври ще бъде релативно топло ", разкри климатологът.

" Още този петък има възможност оптималните температури да са към 17 градуса. Сутрешните пък ще паднат под 10 градуса ", посочи доцент Рачев.

Прогнозата му за захлаждане се удостоверява и от други европейски синоптици, които сигнализират, че стихия е връхлетяла Словения, а по високите места вали и сняг. Потребители в обществените мрежи даже споделят фотоси на рядкото за септември събитие.

Очаква се бурята последователно да се придвижи към Балканите до Сърбия Македония и България. Oт четвъртък времето в страната се скапва, а в планините даже е допустимо да превали сняг.

" Цялото селско стопанство е доста добре сега. Имахме и прелестни дни за туризъм. Вече я няма тази наклонност на засушаване ", заключи той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР