Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Частните лотарии ще търсят обезщетения при отнемане на лицензи

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Отнемането на лиценз на лотарийните компании може да коства милиарди левове компенсации на страната, респективно на данъкоплатците. Това излиза наяве от публична позиция, публикувана през днешния ден, на Евробет ООД, Национална лотария АД, Нове АД Холдинг, Intralot SA и БАРХИ. Въпросните компании, част от които са благосъстоятелност на Васил Божков, са безапелационни, че са изплатили всички дължими по закона налози и такси и съблюдават буквата на Закона за хазарта подобен, какъвто той е. Коментарът им е по отношение на изказванията на премиера Бойко Борисов от тази заран и изказванията на АДФИ от през вчерашния ден и през днешния ден.

От фирмите показват, че в този момент настоящият Закон за
хазарта е променен по предложение на финансовия министър Владислав Горанов през декември 2014 година Промяната е аргументирана от министерство на финансите с " нуждата от отбягване на благоприятни условия за отклонения на данъчно облагане ". Те ползват и заповедта на министър Горанов и образеца на декларацията, които са оповестени на уеб страницата на Държавната комисия по хазарта и Министерство на финансите, написа Нюз.бг.

" Г-н Борисов съобщи още, че предлагания от Валери Симеонов проектозакон за
хазарта не е обвързван с бъдещето и развиването на ПФК " Левски ". Само че планува прекъсване на активността на фирмите, съществени спонсори и донори на клуба ", показват в изказване, разпратено и до медиите и декларират, че одобряват поканата за среща на премиера, с цел да показват позициите си като страна в този спор.

От фирмите напомнят и че във вчерашното си изказване шефът на организацията Георги Начев е декларирал, че няма нарушаване на закона, като цитират думите му, че " текстът дава опция да се събират такси, образувани на друга основа ".

По мотив Законопроекта за
хазарта на Валери Симеонов и думите на премиера, че не става дума за " одържавяване " и " национализация ", само че и категорично би трябвало да бъде вписано, че не може да се отдава на " концесия, да се аутсорсва и преотдава " и хазартът би трябвало да бъде в забранителния лист за приватизация, " с цел да е несъмнено, че безусловно никой различен, с изключение на страната, няма да се занимава с тази активност ", от Евробет ООД, Национална лотария АД, Нове АД Холдинг, Intralot SA и БАРХИ декларират, че по този начин направената от премиера формулировка разказва категоричен монопол и заграбване на главните активи на всички лотарии.

" Конституцията на Република България категорично урежда с обстоен лист обектите, върху които може да бъде установяван държавен монопол и това са железопътния превоз, националните пощенски и далекосъобщителни мрежи, потреблението на нуклеарна сила, производството на радиоактивни артикули, оръжие, взривни и биологично мощно настоящи субстанции ", показват от частните
хазартни компании като очевидно е хазартът не е сред тях.

" Ние продължаваме да не разбираме претекстовете на депутати, министри и държавни чиновници в тази открита офанзива върху частния бизнес в опит за заграбване на активи. Длъжни сме да създадем и в допълнение конкретизиране, че противоконституционно лишаване на настоящ лиценз носи своите правни последици и евентуални финансови компенсации в размер на милиарди ", декларират от фирмите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР