Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Великобритания все пак въведе мерки за социална дистанция

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Британското държавно управление въпреки всичко реши да промени досегашната си линия да не вкарва изключителни ограничения против разпространяването на ковид. Днес управляващите оповестиха, че стягат разпоредбите и приканват за обществена отдалеченост. Правителството подреди най-уязвимите групи от популацията да се изолират. Хората да са на разстояние от над метър в закрити пространства, да прекратят всички незадължителни контакти и да заобикалят клубове, пъбове и театри.

Това са ограничения, радикално разнообразни от първичното желание на кабинета на Борис Джонсън. Вестник „ Телеграф “ разказва новата тактика като фрапантна.

Водещи английски вериги от киносалони започнаха през вчерашния ден да затварят. Британските жители са посъветвани да отсрочат всички пътувания зад граница без основни аргументи през идващите 30 дни.Според държавното управление въздействието на ограниченията би трябвало да се усети до 2-3 седмици.

Засилването на ограниченията бе признато след серия от рецензии, че до момента реакцията на държавното управление е била прекомерно нерешителна. Критиките се ускориха след приключването в пресата на отчет, съгласно който при досегашната политика на държавното управление е допустимо жертвите на епидемията да надвишават 260 хиляди души поради рухването на здравната система.

Епидемията от ковид във Англия може да продължи до пролетта на идната година, като може да се наложи да бъдат приети в болница близо 8 милиона жители на Обединеното кралство, заяви в понеделник " Гардиън ", като се базира на материали, с които разполага, от конфиденциален брифинг на държавната изпълнителна организация Пъблик хелт Ингланд, проведен за управлението на Националната система за опазване на здравето (NHS).

В документа се показва, че се чака до 80 % от популацията да бъде инфектирано с Ковид-19 в идващите 12 месеца, като за 15 на 100 от инфектираните, или 7,9 млн. души, може да се наложи хоспитализация.

Очаквано, новите ограничения провокираха паническо извършване на покупки на Острова. Само сладолед и шоколадови великденски яйца останаха в доста от огромните магазини, написа Ройтерс.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР