Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

БСП иска машини, регистър на избирателите и видеонаблюдение

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Не се регистрирахме в зала през днешния ден, тъй като измененията в Изборния кодекс, които ГЕРБ оферират, не саполза на демократичните избори, не са и съобразени с желанията на обществото. Това разяснява в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Припомняме, че заради липса на кворум се провали днешното съвещание на депутатите, на което трябваше да се гласоподават на първо четене измененията в изборния закон, с които се отстранява машинното гласоподаване за локални и парламентарни избори. Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не се записаха и по този начин, след три несполучливи опити за кворум, Цвета Караянчева разпусна депутатите.

От Българска социалистическа партия поредно и твърдо сме за машинното гласоподаване. Смятаме, че то подсигурява почтен и транспарантен избор, изясни държанието на левицата Нинова. Опитът да се отстрани машинното гласоподаване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите и замяна на резултатите, което е антидемократично, срещу правовата страна. В навечерието на подписването на Конституцията ГЕРБ за следващ път си разрешават да нарушават конституционни правила – на народна власт, правова страна и право на свободен избор, безапелационна бе Нинова.

Винаги, когато сме обсъждали изборните правила, за финален път единствено преди 5 месеца, още веднъж водехме този спор,сме казвали, че преди избори не трябва да се трансформира Изборният кодекс, напомни водачът на опозицията. Управляващите си разрешават още веднъж, единствено 3 месеца преди избори, да трансформират разпоредбите в придвижване, без да се преценяват с публичната реакция и с публичното мнение. Затова предприехме тази стъпка - да не се записваме в пленарна зала, с цел да не се трансформира Изборният кодекс и да се анулира машинното гласоподаване.

Нинова изброи предложенията на Българска социалистическа партия, които са опция на тези на ръководещите -да се направи обществен указател, с който да се изчистят мъртвите души, машинно гласоподаване, видео наблюдаване. Водили сме този спор дни наред в Народното събрание и сме го защитавали с причини. На техните оферти сме давали опция и постоянно напук са отхвърляни всички оферти на левицата. Ние имаме своята позиция и я отстояваме с всички вероятни парламентарни правила на държание, разяснява Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия е безапелационна, че държанието на ГЕРБ с анулация на преференции и на машинно гласоподаване е поредно по пътя на антидемократичния развой в България. Ние сме поредни в отбраната на демократичните правила и правовата страна, добави Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР