Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE  Република Северна

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE  Република Северна
Коментари Харесай

Споразумение с РСМ до края на юни: Германия

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE
  " Република Северна Македония (РСМ) би трябвало да има сигурна европейска вероятност ”,  настоя немският канцлер Олаф Шолц при визитата си в София на брифинг с премиера Кирил Петков. Той бе на обиколка в пет страни в района, включваща Западните Балкани, и пристигна за среща непосредствено от Скопие, а сега е на диалог с президента Румен Радев.

" Има късмет за реализиране на прогрес. Ще продължим полемиката и обмена сред нас и до края на френското председателство се надявам да реализираме прогрес (до 1 юли т.г.) ", сподели той. " Има огромно общо схващане по тази причина какъв би трябвало да бъде резултатът, казусът е по какъв начин ще се стигне до този резултат. Човек в никакъв случай не знае какъв ще бъде изходът най-после, само че всички поставят огромни старания ", сподели канцлерът.

Шолц добави, че за него е ясно, че не е елементарно да се преодолеят историческите различия сред прилежащите страни. " Нашият исторически опит демонстрира обаче, че обогатяващо за всички страни е, когато се преодолее недоверието и се изградят другарски връзки със съседите. Затова настоятелно поддържам постигането на единодушие за започване на договаряния за присъединение на РСМ и Албания. Има късмет за реализиране на прогрес ", добави той.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР