Nordea Open, осминафиналАндрей Рубльов – Федерико Кория 7-5, 4-6, 7-6(2)Андрей

...
Nordea Open, осминафиналАндрей Рубльов – Федерико Кория 7-5, 4-6, 7-6(2)Андрей
Коментари Харесай

Рубльов започна участието си в Бостад с трудна победа


Nordea Open, осминафинал

Андрей Рубльов – Федерико Кория 7-5, 4-6, 7-6(2)

Андрей Рубльов изпита много усложнения, само че все пак не позволи сензация на осминафинала в Бостад и надви над международния №65 Федерико Кория. След извоювания от него първи сет руснакът сподели съществени съмнения, като загуби втория и пропиля задатък от 5-3 в третия, само че в последна сметка съумя да си завоюва място в селдващата фаза.

Там негов конкурент ще бъде Ласло Джере, който по-рано през днешния ден в профил Марк-Андреа Хюслер (7-5, 6-2).

Всички пет аса в мача бяха дело на Рубльов, като в това време руснакът не направи нито една двойна неточност против пет на съперника си. Вторият подложен завоюва 66% от точките си на първи сервис (49/74) и оползотвори пет от единадесетте си шанса за пробив (45%), до момента в който Кория също осъществя пет пробива, само че от 14 опита (36%).

В първите четири гейма никой от двамата не завоюва подаването си, като Кория пръв съумя да затвърди своя брейк и поведе с 3-2. Рубльов обаче възвърне равенството, а след това излезе напред в резултата, пробивайки за 5-4. Кория съумя да изравни, само че няколко неспасяеми офанзиви с форхенд от главната линия помогнаха на руснака да си върне самодейността и да завоюва сета със 7-5.

Вторият сет бе изцяло равносилен, като в първите девет гейма никой от съперниците не съумя да стигне до късмет за пробив и по този начин резултатът стана 5-4 в интерес на Кория. Аржентинецът съумя да изненада съперника си с няколко доста прецизни къси топки и пред него се откриха три следващи сетбола, само че два от тях бяха избавени от Рубльов. Третият опит обаче се оказа благополучен за Кория и той осъществя решителен брейк за 6-4.

Заключителният сет стартира доста по-добре за Рубльов, който пробив в третия гейм, след което избави два брейкпойнта и усили преднината си на 3-1. Руснакът запази задатъка от два гейма при 5-3 и излгеждаше, че е напълно покрай успеха. Кория обаче стартира да рискува доста повече при офанзивите си и съумя да изненада международния №7, осъществявайки поврат за 6-5.

Втората ракета на Русия обаче не разреши на съперника си да запише втори пореден пробив и докара сета до тайбрек. В него опитът и класата на Рубльов си проличаха и той сподели доста повече хладнокръвие във значимите моменти, триумфирайки със 7-5, 4-6, 7-6(2) по-късно повече от два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР