Нора СТОИЧКОВАВерле Нойц е говорител на ЕК. От г-жа Нойц

...
Нора СТОИЧКОВАВерле Нойц е говорител на ЕК. От г-жа Нойц
Коментари Харесай

Изключително тъпо

Нора СТОИЧКОВА
Верле Нойц е представител на Европейска комисия. От госпожа Нойц чухме, че промени в Плана за възобновяване и резистентност се вършат от страните членки единствено в изключителни случаи, когато те потвърдят, че по справедливи аргументи не могат да спазят параметрите (стр. 4). В нашия случай става въпрос за предоговаряне на периода за закриването на топлоцентралите ни от 2025 година Миналата седмица Народното събрание разпореди на Министерски съвет тази задача, с цел да не останат 12 000 души без работа, а техните фамилии - без приходи. А България - без въглищна енергетика, на която разчита.
Значи за всички страни в Европейски Съюз се позволяват дерогации на периодите без непотребен медиен звук, само че за България - не. Двойните стандарти в Европейски Съюз от дълго време са факт, само че изключително дразнещо е, че към България постоянно има свръхочаквания, че ще се строява при първата команда " равнис " откъм Брюксел. Безпрекословно и без значение от това какво ни коства. 
Германия, да вземем за пример, макар уговорката да закрие топлоцентралите до 2030 година, с цялостна пара ги пусна да работят след началото на войната в Украйна. И към този момент близо 40% от производството на ток там идва от централи на въглища. Но забележки няма.
Тази двойствена политика на Европейска комисия слага под въпрос общото ни европейско бъдеще, тъй като подхранва мощно евроскептицизма у нас, който така и така е висок. И ще пристигна ден, когато това ще се трансформира от проблем в раздор.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР