Номинираният за президент на Емирството за предстоящите преговори за климата

...
Номинираният за президент на Емирството за предстоящите преговори за климата
Коментари Харесай

Определеният от Емирството лидер на COP28 отрича информацията, че ОАЕ са искали да правят петролни сделки на срещата на върха

Номинираният за президент на Емирството за идните договаряния за климата на Организация на обединените нации COP28 отхвърли информацията, съгласно която неговата нация възнамерява да употребява срещата на върха, с цел да подписа покупко-продажби за нефт и газ , ден преди началото на срещата, написа „ Асошиейтед прес “.

Султан ал-Джабер , който управлява и огромната държавна Abu Dhabi National Oil Co. , назова изказванията от репортаж на „ BBC “ „ опит за подкопаване на работата на председателството на COP28 “ преди диалозите да стартират в четвъртък. А написаното цитира това, което разказва като „ изтекли документи за брифинг “ , съгласно телевизионния оператор, които демонстрират, че Емирствата възнамеряват да обсъдят покупко-продажби за изкопаеми горива с 15 народи.

„ Тези изказвания са погрешни, погрешни, неточни и неточни “ , отсече Ал Джабер пред дребна група публицисти, събрани за конференция, която също беше излъчена онлайн. И още:

„ Обещавам ви, че в никакъв случай не съм ставал очевидец да се приказва по тези тематики, за които написаното се отнася, или че въобще съм употребявал такива точки за говорене в моите полемики. “

Той прикани:

„ Така че, апелирам ви най-малко един път, уважавайте кои сме ние, уважавайте това, което сме постигнали през годините и уважавайте обстоятелството, че сме били ясни, открити, чисти, почтени и транспарантни за това по какъв начин желаеме да проведем този развой на COP. “

„ BBC “ не отговори незабавно на молба за коментар по тематиката, прецизира „ Асошиейтед прес “. Веднага след забележките, подправено известие за вести, изпратено до медията, разказва Ал Джабер като съгласил се да подаде оставка . Организаторите на COP28 с делегацията на ОАЕ по-късно потвърдиха, че това е погрешно и Ал-Джабер ще продължи да извършва ролята си.

Всяка година страната, която е хазаин на договарянията на Организация на обединените нации, известна като Конференцията на страните – откъдето COP получава името си – номинира човек, който да ръководи договарянията . Домакините нормално избират деец посланик, защото договарянията могат да бъдат сложни за ориентиране сред конкуриращи се народи и техните ползи. Позицията на номинирания като „ президент на COP “ се удостоверява от делегатите при започване на диалозите, нормално без възражения. Въпреки това, гневът на деятелите от избора на Ал Джабер към момента може да докара до бурно начало на договарянията .

ADNOC , държавната петролна компания, има проекти да усили производството си на недопечен нефт от 4 милиона барела дневно до 5 милиона, като с това ще се усили и производството на въглеродните излъчвания от недопечен нефт и природен газ.

Ал-Джабер, 50-годишен дълготраен делегат по климата, е поддръжник на водача на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян . Той стои зад десетки милиарди долари, изхарчени или обещани за възобновима сила във федерацията от седем шейхства на Арабския полуостров. Ал Джабер придружи шейх Мохамед през мястото на COP28 в сряда преди забележките му.

Но фактът, че ал-Джабер неведнъж пази себе си и страната от рецензиите на деятелите, е необикновено индикативен в Емирствата, автократична нация, която, макар че е основен бизнес и боен съдружник на Съединени американски щати, към момента строго управлява речта, не разрешава политическите партии и криминализира работническите стачки.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР