Номинираният за премиер с втория мандат Николай Денков намекна, че

...
Номинираният за премиер с втория мандат Николай Денков намекна, че
Коментари Харесай

Обрат: Денков намеква за отпадане на Асен Василев от проектокабинета

Номинираният за министър председател с втория мандат Николай Денков загатна, че съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев няма да бъде в състава на проектокабинета. Денков съобщи пред кореспонденти в Народното събрание, че в държавното управление не би трябвало да има партийни лица, а е нужно да се привлекат специалисти.

Политическа партия до неотдавна застъпваше противоположната позиция - че експертен кабинет ще размие отговорността.
" Освен, че не би трябвало да има партийни номинации, би трябвало да се откри човек, който да свърши работа . Не е толкоз елементарно да се откри министър на финансите, който да свърши работа в тази сложна обстановка ", съобщи през днешния ден Денков. Той удостовери, че има топене в връзките с ГЕРБ и чака да се види с Мария Габриел. След този първи диалог ще има и публична среща, добави той.

Николай Денков разяснява и настояването на прокуратурата на имунитета на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов. „ Прокуратурата не би трябвало да се употребява като бухалка. Това, което виждаме е едно активизиране на прокуратурата, за няколко дни свърши повече работа в сравнение с за последната една година ”. „ Държавата би трябвало да бъде ръководена и то от народните представители, които имат болшинство. Това, което виждаме е опит да бъде неодобрено решението на гласоподавателите. В момента, в който първите две сили споделиха, че са подготвени да ръководят видяхте какво се случи ”, счита акад. Денков.
Рамбовци
„ Тук в тази обстановка от политическа позиция и целенасоченост може да има разнообразни решения, само че юридическата страна на нещата си има своите способени органи. В миг на война сред институциите кой, по какъв начин и по какъв метод, доколко може да оцени правотата на разнообразни институции и органи? И в една обстановка една от управляващите даже може и да е права, само че в тази обстановка по какъв начин наподобява войната сред другите управляващи? “. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народно събрание.

Според него „ формулата за излизане е първо да пресечем деинституционализацията на страната “.

„ Да има държавно управление е наложително! От кого? - от Рамбовци? Които отново посредством вас, медиите, разбрахме, че почерпени взимат решение за разпра с опозицията, от Рамбовци, които на свои партийни съвещания не се занимават с проблемите на хората и страната, не търсят излаз от рецесиите, а се занимават по какъв начин да натикат и заличат своите съперници. От Рамбовци, които не се интересуват от институциите и органите на страната, а самите те вършат и кроят проекти по какъв начин да унищожават даже и службите за сигурност на страната, с цел да ги трансфорат в партийно-политически инструмент, и вие се вършиме, че за вас нищо не се случва и тези хора би трябвало да ги овластите? Не мисля, че подобен вид хора би трябвало да бъдат овластени “, разяснява още Карадайъ.
Незабавно
От парламентарната естрада водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов изиска от ПП-ДБ неотложно да върнат мандата. Той ги упрекна в изменничество поради репликата на Асен Василев за съгласуването на рокади в спецслужбите с непознати посолства. И ги упрекна, че си присвояват моралното право да бъдат съдници на останалите политически сили.

В отговор Мирослав Иванов от Политическа партия го упрекна във " фашистка агитация ". Това провокира бурната реакция на останалите, които започнаха да му крещят от местата си в залата и той не можеше да продължи да приказва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР