Номинираният за премиер от Продължаваме Промяната“ (ПП) Николай Денков започва

...
Номинираният за премиер от Продължаваме Промяната“ (ПП) Николай Денков започва
Коментари Харесай

Николай Денков започва разговори с политическите сили в парламента

Номинираният за министър председател от „ Продължаваме Промяната “ (ПП) Николай Денков стартира диалози с политическите сили в Народното събрание. Срещата е планувана за 11:30 часа през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вчера след номинирането му Денков разгласи, че ще адресира писмо-покана за диалози до всички парламентарно показани партии за среща.

„ Започваме диалози с всички политически сили. Идеята е дружно да забележим какво може да ни сплоти. Тези от силите, които са подготвени да поддържат едно такова държавно управление, да поемат ангажимент, че ще работят за реализирането на политиките, които ние слагаме като предпочитани за хората “, уточни той.

След оповестяване на номинацията на Николай Денков, от „ Демократична България “ потвърдиха, че ще вземат участие в такава среща, на която да се срещнат с визията за ръководство и министерския екип на претендента за министър председател.

ГЕРБ-СДС предвидиха, че кандидатурата му ще се провали.

От „ Възраждане “ обявиха, че няма да отидат на среща с Политическа партия, както не са отишли и на среща с ГЕРБ-СДС.

„ Българска социалистическа партия за България “ и Движение за права и свободи не разясниха номинацията.

Лидерът на „ Български напредък “ Стефан Янев уточни, че се водят диалози и когато има резултат от тях, той ще бъде обявен.

Пред бТВ нощес Николай Денков съобщи, че държавното управление би трябвало да е формирано от хора, които са специалисти. А гръбнакът му да е от политически ангажирани лица, за чиито дейности партиите да носят отговорност.

„ Дори да не се осъществя, най-малкото ние би трябвало да покажем какъв е методът това да се случи – посредством диалози с всички партии, посредством разискване на политиките, а по-късно на хората. Това са все подходи, които ние би трябвало да използваме “, разяснява той.

Очаквайте детайлности!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР