Номинираният за Оскар аниматор ще направи първата си самостоятелна изложба

...
Номинираният за Оскар аниматор ще направи първата си самостоятелна изложба
Коментари Харесай

В главата на Тео Ушев с "миксирана реалност"

Номинираният за " Оскар " аниматор ще направи първата си независима галерия в България през февруари в залите на Софийската градска художествена изложба, оповестиха съорганизаторите фондации " Моменти " и " Кидс Хаус ". Тя обаче няма да е обичайната, а цялостна апаратура, която ще потопи фена в света на художника благодарение на най-новите технологии за така наречен " миксирана действителност ".

" Като в мрачно огледало/In the mirror, dimly " ще бъде показана у нас от 20 февруари до 11 март в Софийска градска художествена изложба. Художникът има сходни планове, осъществени в Лондон, Квебек, Утрехт, Любляна, Токио, Сан Франциско и Анеси. Софийският размишлява върху тематиките за персоналния и обществен боязън, лицемерието, спасението и заличаването като самостоятелен и публичен акт. За да ги осмисли обаче, фенът ще би трябвало да влезе в първата за България " потапяща апаратура " (immersive installation) - благодарение на каска той ще стане част от действието в свят, основан от Ушев.

 В главата на Тео Ушев с
Става дума за нова и в международен мащаб технология, наречена " миксирана действителност ", която не е единствено виртуална, а комбинира заобикалящата среда и 3D картини и облици, взаимодействащи си в действително време.

Рисунки въпреки всичко ще има - вместо платно, те ще бъдат върху термично фолио, употребявано като задържащо топлината одеало в спешни обстановки. Художникът ще показа и обособен филм, изработен на основата на тези изображения.

Изложбата-инсталация " Като в мрачно огледало/ In the mirror, dimly " е план на фондациите " Моменти " и " Кидс Хаус ", финансиран по Програма " Култура " на Столична община в партньорство със Софийска градска художествена изложба и Националния кино ръб на Канада.

Междувременно през вчерашния ден стана известно, че " Сляпата Вайша " на художника, която предходната година завоюва наградата за анимация на канадските кино награди, още веднъж е номинирана - този път в категорията за виртуална действителност със своята VR версия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР