Номинираният от президента на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп -

...
Номинираният от президента на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Номинираният за директор на ФБР: Няма да позволява политиката да ми влияе

Номинираният от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила за шеф на ФБР Кристофър Рей съобщи, че няма да разреши политиката да въздейства на работата на службата, съобщи Асошиейтед прес.

В авансово квалифицирано изявление за днешното си чуване от комисията на Сената по правораздаването Рей дава обещание, че при него в работата си ФБР "няма да се управлява от нищо друго, с изключение на от обстоятелствата, закона и безпристрастното търсене на правдивост ".

Номинираният за шеф на службата споделя още, че ще съблюдава конституцията на Съединени американски щати и върховенството на закона. Ще се повеждам от този принцип "без значение от тестванията ", акцентира той.



Тръмп номинира Кристофър Рей на мястото на Джеймс Коми, който уволни през май. Директорите на ФБР са с 10-годишен мандат.

Рей съобщи при чуването, че ще управлява организацията "без оглед на никакви партийно-политически въздействия ", както и че няма да одобри никакви опити за интервенция в следствието на специфичен прокурор Робърт Мълър - самия той някогашен шеф на ФБР - за това дали по време на миналогодишната предизборна акция щабът на Тръмп се е координирал с Русия.

"Не мисля, че Мълър се е впуснал в лов на вещици ", сподели Рей, представен от Франс прес. Агенцията напомня, че Тръмп на няколко пъти съобщи, че жертва на "лов на вещици ".



Рей сподели също, че счита потреблението на изтезания при разпити за неправилно и неефективно. "ФБР няма да взе участие в потреблението на никакви техники от този вид ", съобщи той, представен от Асошиейтед прес.

По време на чуването на Рей бяха заложени въпроси и за връзките му с Коми и Мълър. Според доближени на президента на Съединени американски щати Мълър е прекомерно непосредствен с Коми. Тръмп обаче номинира Рей, макар че е работил и с двамата в министерството на правораздаването, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР