Номинацията на ПП-ДБ за конститутиционен съдия Борислав Белазелков е троянския

...
Номинацията на ПП-ДБ за конститутиционен съдия Борислав Белазелков е троянския
Коментари Харесай

ПП-ДБ пращат в КС скандален лобист на кредитори и еднополови бракове – Борислав Белазелков

Номинацията на ПП-ДБ за конститутиционен арбитър Борислав Белазелков е троянския кон на „ Промяната ” в Конституционен съд – задачата е да стане ръководител на висшата институция, употребявайки напън от страна на премиера Николай Денков и депутатите от ПП-ДБ, настояват чудесно осведомени източници.
Настоящият състав на Конституционния съд (КС) са мощно обезпокоени от опцията еднополовите бракове и всевъзможни скандални решения, които до момента не са минавали, да бъдат прокарани от Белазелков, в случай че заеме високия пост.
„ Пенсионират арбитър Белазелков, който сътвори правосъдна процедура в интерес на кредиторите и ЧСИ. Заради несъгласието в практиката по отношение на отминалостта, която породи след негово решение в този момент чакаме тълкувателно решение на Върховен касационен съд. С едно от последните си решения обезсмисли и перемпцията, като постанови, че без значение че делото е прекъснато поради перемпция, ЧСИ не би трябвало да образува ново дело и всяко деяние на кредитора в границите на прекратеното дело прекъсва отминалостта!?!?!?На процедура след неговите решения аз стопирах да повеждам каузи за отминалост, чакайки тълкувателното решение на Върховен касационен съд. След пенсионирането му ще настъпи правдивост и предвидимост в практиката на Върховен касационен съд ”, написа в позиция на формалната страница на известна адвокатска адвокатска фирма през 2021 година.
„ Интересни случайности в правосъдната система не мислите ли? Съдия Борислав Белазелков е ръководител на състава във Върховен касационен съд, който ще взема решение разногласието сред мен и Висш адвокатски съвет, обвързван с огромната репресивна активност по отношение на активността ми при отбрана правата на кредитополучателите! За Ваше сведение Белазелков е прочут с цялостната си активност в интерес на банките и частните правосъдни реализатори. Именно той в този момент ще би трябвало независимо да взема решение разногласието свъзран директно с работата на бранителя на кредитополучателите и длъжниците! Запознайте се с протокола от общественото съвещание във Върховен касационен съд! ”, написа Светлозар Николов през 2018 година

„ А всички ние се надяваме, че в правосъдна зала нещата са разнообразни. Aма едва ли.
Из Протокол № 134/15.07.2020 година за разискване на първо гласоподаване на Законопроект за допълнение на Закон за задълженията и договорите, сигнатура № 054-01-56 (за въвеждане на безспорната погасителна отминалост за частни вземания):
БОРИСЛАВ БЕЛАЗЕЛКОВ:
– (…) А когато един частен заемодател е съумял да събере някаква сумица, страната се причислява освен по право начело, освен за обществените, само че и аз частните вземания. Дайте да махнем най-малко частните. (Реплики.). Да, де, но като се прави предложение, то се прави сложно. (Реплики.) Не,частните не са махнати.
ВАЛЯ ГИГОВА:
– Как да не са махнати! Махнати са от Граждански процесуален кодекс.
БОРИСЛАВ БЕЛАЗЕЛКОВ:
– Кога са махнати?
ВАЛЯ ГИГОВА:
– С изменението 2017 година
БОРИСЛАВ БЕЛАЗЕЛКОВ:
– Да не надяваме. Хубаво, само че обществените отново остават. (…) ”, се твърди в групата „ Правна полуда ”


През 2019 в. „ Труд ” написа в своя публикация, че едвам 15% от съдиите у нас са се оповестили в отбрана на решението на тричленен правосъден състав на Апелативен съд-София за предварителното условно освобождение на килъра Джок Полфрийман: „ Подписали са се цялата върхушка на ССБ, която в последните дни е заета да адвокатства на Калпакчиев, както и някогашните ръководители на организацията – Мирослава Тодорова, Атанас Атанасов, Борислав Белазелков и други съдии, взели участие в редица събития на ръководения от Калин Калпакчиев съюз. ”
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР