Номинацията на потомък на висши ДС сътрудници за кмет на

...
Номинацията на потомък на висши ДС сътрудници за кмет на
Коментари Харесай

Иван Сотиров: Номинацията на потомък на висши ДС сътрудници за кмет на София е закономерност

Номинацията на потомък на висши Държавна сигурност сътрудници за кмет на София е причинност, тъй като авангардът на тъй наречените “градска десница ” са децата на авангарда на селската левица, написа на страницата си в обществената мрежа Иван Сотиров, някогашен народен представител от Съюз на демократичните сили.

" Потомците на тези, които едно време преследваха нашите предшественици, като врагове на народа, тъй като били проводници на западни въздействия, през днешния ден са първи глашатаи на западните полезности ", изяснява позицията си политикът. Той разкрива пред faktor.bg, че незабавно след поста му други демократи са излезли с апела да не се преследват като комунистите хората поради техния генезис.

По този мотив Сотиров акцентира, че е съперник на всяка дискриминация, само че също по този начин е противник и на всевъзможни привилегии.

" Явно някои хора живеят в един прелестен свят на победилата народна власт, в който висшата номенклатура на оповестения със закон за незаконен комунистически режим е понесла отговорност за осъществените закононарушения ", отбелязва Сотиров. Той напомня, че комунистическата номенклатура в България буйно е прегърнала „ Перестройката “ като единствена опция да запази властта си, откакто комунистическата система банкрутира.   

" Перестройката в действителност беше модел за династично възпроизводство (преустройство) на властта на остарялата комунистическата номенклатура в олигархична власт на техните потомци. Това е правилото на мафията, при който властта и парите остават във семейството. Ако наличието на потомци на висши Българска комунистическа партия, ДКМС и Държавна сигурност функционери на основни позиции в институциите, в управителните органи на систематичните партии и едрия бизнес беше изключение, аз бих приел, че това е плод на персоналните качества на обособени лица от тази група. Това обаче е предписание, а не изключение и то е предписание, тъй като е привилегия ", акцентира политикът. Той признава, че тази привилегия е неписано предписание и е естествено разследване от непокътнатата власт на висшата партийна прослойка.

" Висшата комунистическа каста/номенклатура съумя да изпере и изнесе на Запад откраднатите от народа ни пари, тя успя да изпере и своите наследници в елитните западни университети. Потомците на тези, които едно време преследваха нашите предшественици, като  врагове на народа, тъй като били проводници на западни въздействия, през днешния ден са първи проповедници на западните полезности. Преходът, както политкоректно назовават това преустройство на висшата комунистическата номенклатура, донесе на комунистическите династии опцията да държат властта по социалистически, а те да живеят със заграбените пари по буржоазен ", разяснява Сотиров. Според него останалите българи имат  две възможности/ „ привилегии “ – да изоставен свободно страната си, без риск да бъдат убити или задържани или да подлагат на критика свободно властта, без да обръщат внимание, че " кучето си лае, а керванът си върви ". 

" В умозаключение приканвам всички борци против дискриминирането поради генезис, да се постараят да я разграничават от битката против привилегиите поради генезис, тъй като в случай че не могат да създадат тази разлика, те просто се трансформират в потребни идиоти на комунистическата олигархия ", счита политикът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР