Номинациите за наградите „Човек на годината“ – годишните призове за

...
Номинациите за наградите „Човек на годината“ – годишните призове за
Коментари Харесай

Десетото издание на наградите Човек на годината вече приема номинации

Номинациите за премиите „ Човек на годината “ – годишните призове за принос към правата на индивида и правозащитността на Българския хелзинкски комитет (БХК), са към този момент отворени. До 15 ноември 2017 година всеки може да изпраща номинациите си за хора и организации, чиято работа през миналата година е съдействала за одобряването на човешките права в България, оповестиха от организацията.
Допускат се и номинации на хора, борещи се за отбрана на други полезности, сравними с правата на индивида, да вземем за пример отбрана правата на животните и запазване на природата. „ Човек на годината “ е самодейност, целяща да даде гласност на организации, хора и дела, които са създали миналата година по-добра и обективна.
Наградите се връчват за десета поредна година. Както и при предходните девет издания, жури, формирано от правозащитници, публицисти и общественици, ще връчи огромната премия, както и няколко специфични наградата за журналистическа работа и активизъм.
Наградите „ Човек на годината “ ще отличат най-заслужилите хора и дела – тези, които са основали казус в правозащитната сфера и са били фактор за публично развиване. Наградите нямат финансово изражение. Целта им e да дадат алегорично самопризнание и да отличат хората или организациите, които са фактор в публичното развиване. Критериите можете да намерите на формалния уебсайт на премиите: humanoftheyear.org.
Номинации се одобряват до 15 ноември 2017 година в това число през формуляра за номиниране или по пощата на адрес София 1504, ул. “Върбица” 7. Самите награди ще бъдат връчени в навечерието на 10-ти декември – Международният ден на правата на индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР