Номер 2 в световната ранглиста по тенис при дамите Наоми

...
Номер 2 в световната ранглиста по тенис при дамите Наоми
Коментари Харесай

Наоми Осака загуби за първи път от повече от година

Номер 2 в международната класация по тенис при дамите Наоми Осака реализира първа загуба на корта от повече от година насам. Представителката на Япония отпадна от шампионата в Маями на четвъртфинал, откакто претърпя проваляне с 0:6, 4:6 от гъркинята Мария Сакари.

За последно Осака си потегли с проваляне от корта на 7 февруари 2020 година Тогава тя беше победена от Сара Сорибес Тормо от Испания в квалификациите за " Фед Къп ". Това не значи, че 23-годишната Наоми е печелила единствено титли оттогава.

Снимка: Reuters

Да, тя победи на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2020 година и на първия шампионат от Големия шлем в Австралия през 2021 година, само че се отхвърли два пъти от мачове. Осака не игра на финала на конкуренцията в Ню Йорк (предхождаше Откритото състезание на САЩ) през 2020 година и на полуфинал в Мелбърн преди няколко месеца. Тогава тя въобще не излезе на корта поради травми и отмалялост.

Иначе в Маями номер 2 в международната класация не сподели предстоящото високо равнище. Тя не съумя да вземе нито един гейм в първата част. Във втората стартира с пробив, само че гъркинята бързо изравни и завърши срещата.

Снимка: Reuters

Това значи, че Осака няма да оглави ранглистата, както се надяваше при триумф на финала в Съединени американски щати. За последно тя оглавяваше подреждането при започване на 2019 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР