Номер 10 настоява, че това е така; че г-н Сунак,

...
Номер 10 настоява, че това е така; че г-н Сунак,
Коментари Харесай

Речта на Акшата Мурти на конференцията на торите беше смел ход, който хуманизира Риши Сунак

Номер 10 упорства, че това е така; че господин Сунак, човек, който се гордее, че е осведомен с детайлностите на всичко, е бил оставен в незнание по отношение на наличието на нейната тирада, за която ни споделиха, че е написала сама.

Г-жа Мърти е нормално не е някой, който търси светлината на прожекторите, без подозрение посърнал от разногласието към нейния статут на недомашен и баснословното й благосъстояние като щерка на индийски милиардер.

Наистина, полемиката към данъчния й статус, когато беше разкрита през 2022 година, необятно се смяташе, че е провалила очакванията на брачна половинка си да се кандидатира в миналото за водачеството.

Сега тя заплаща налог в Обединеното кралство върху интернационалните си доходи, само че това е непрекъснато увещание за статута й на един от същинския световен хайлайф и постоянно въоръжаван от лейбъристите в PMQs, с цел да нарисува брачна половинка си като невероятно откъснат от действителността на рецесията на разноските за живот за елементарните работещи хора.

Бившият закостенял министър председател се обръща против Сунак измежду HS2 противоположна реакция – последната конференция на торите

Иронията на дълготрайната визия на Риши Сунак е краткосрочното политическо пресмятане зад нея

Но преди евентуално най-голямата тирада в живота на брачна половинка й - екипът на Сунак реши да заложи, че комбинацията от любящата й персонална респект и звездната мощ на нейния блестящ външен тип ще усъвършенства, а не ще отклони вниманието от премиера.

Тя беше безупречно облечена в сако и панталон за £612 от английската марка The Fold, обичана на принцесата на Уелс.

Г-н Сунак е самопризнат фанатик, технократ, чиито речи могат да от време на време наподобяват роботизирани или покровителствени; след дни на рецензия за неговия „ раздразним “ отговор на разпити по отношение на решението за HS2, той мощно се нуждаеше от хуманизиране и представянето на жена му нарисува доста друга картина.

Акшата Мурти показва премиера

Речта беше персонална и блестяща с хвалба за нейния „ най-хубав другар “ - „ той е занимателен, той е умислен, той е съчувствен и има невероятна жадност за живот “. връщаме ни към ранните дни на срещата им в университета в Америка на 24-годишна възраст и провокациите на връзките от разстояние.

Но персоналното тук бързо мина в политическото, както тя твърдеше, по-скоро удивително е, че тя не беше привлечена от външния му тип, а от „ дълбоката му обич “ към Обединеното кралство и „ откровеното му предпочитание да подсигурява, че допустимо най-вече хора имат шанса да имат опциите, които той имаше задоволително шанс да има “. < /p>

След леко нерешително начало, когато тя изглеждаше неразбираемо кой микрофон да употребява, това беше решително, сладко осъществяване, с смешки за любовта на брачна половинка й към скъпите сантиментални комини, само че не и към Емили в Париж. Делегатите в залата сякаш го прихваляха и тя беше нападната на излизане съвсем толкоз въодушевено, колкото и брачният партньор й по-късно.

„ Речта на Мърти затвърждава Сунак като фамилен човек и демонстрира, че те са постоянна единица, нещо, което мисля, че доста членове и гласоподаватели ще се радват да видят “, сподели консултантът по политически връзки Лора Дън. „ Това беше самоуверен ход. “

Но това е извънредно необикновен ход за английски политически водач. Последният и единствен път, когато брачната половинка им е била показана като министър-председател, беше през 2009 година, когато брачната половинка на Гордън Браун Сара запаметяващо се разказа изпадналия в борба брачен партньор като „ моят воин “.

Но на изборите през 2010 година единствено месеци по-късно той претърпя опустошително проваляне. За някои наблюдаващи паралелите бяха ясни: обръщането към госпожа Мърти беше симптом на уязвимост, което означаваше, че министър председателят трябваше да заеме част от блясъка на жена си, с цел да компенсира личната си липса на харизма.

Министър-председателят беше показан от брачната половинка си и „ най-хубав другар “

Денис Тачър - Норма Мейджър - Чери Бут - Саманта Камерън - Филип Мей - Хю О'Лиъри - всички бяха щастливи да останат на назад във времето.

Дори. медийните изяви имаха спорна история: Филип Мей даде взаимно изявление с The One Show, което беше необятно подложено на критика за разделянето на госпожа Мей на „ сини специалности “ и „ розови специалности “ и неговото изнасяне на кошчетата („ обичайната момчешка работа “).

Но има признаци, че Даунинг стрийт се движи към по-уверена обществена роля за брачната половинка на премиера от известно време.

Тя се появи на високо равнище при неотдавнашното му пътешестване до Индия за Г-20 - може би разбираемо, поради нейното лично поданство, само че се смяташе за много сполучливо. Г-н Сунак сподели, че „ беше прелестно да я има с него “ и похвали помощта й в построяването на връзки с други водачи и техните съпрузи.

Миналия месец тя даде първото си телевизионно изявление за програмата Sky Kids, FYI, в която тя разказва битката за власт сред фамилното куче Нова и котката Лари и приказва за „ обсега от благоприятни условия “, на които е била изложена, откогато се е преместила в номер 10.

Акшата Мърти: Котката Лари v Куче Сунак

Собствените родители на госпожа Мурти явно имат близки работни връзки и партньорство; нейната майка Судха оказа помощ на брачна половинка си Нараяна да сътвори ИТ компанията Infosys, която направи тяхното положение, и те не престават да работят дружно по филантропски планове.

Судха Мурти влезе в заглавията по-рано тази година, откакто разяснява, че зад всяка сполучлив мъж стои една жена - и се хвали, че въпреки да е трансформирала брачна половинка си в сполучлив предприемач (и един от най-богатите хора в Индия), " моята щерка направи брачна половинка си министър-председател на Обединеното кралство ".

В Америка, политическите съпрузи постоянно са доста по-известни и е типично претендентите да бъдат представяни от съпрузи или съпруги, които честват персоналните им качества.

Прочетете още:
Има подигравка зад дълготрайната визия на Сунак | Бет Ригби
Неволите на речта на Сунак са странично събитие от конференцията

Но от Мишел Обама и Джил Байдън до Хилъри Клинтън – ролята на първата дама на президента е доста по-политическа и високопоставена от партньорката на министър председателят на Обединеното кралство. Клинтън, несъмнено, стана държавен секретар и сама се бори за президентския пост.

Не наподобява, че госпожа Мърти цели това. Но номер 10 споделя, че двойката има „ извънредно мощно партньорство “ и тя явно е решена да направи каквото може, с цел да помогне в сложната му борба да остане на Даунинг Стрийт след идващите общи избори.

„ Gatecrashing “ речта на нейния брачен партньор оживи кулминационната точка на размирна партийна конференция на торите и даде нов взор върху това, което преди този момент е било относително персонална връзка.

И до момента в който измежду политическите съперници светлината на прожекторите върху госпожа Мърти още веднъж разпали диалога за голямото персонално благосъстояние на двойката; гамбитът тук е да накараш елементарните гласоподаватели да погледнат на премиера в нова светлина.

Като се вземе поради броят на заглавията във вестниците, които нейната поява е генерирала - това сигурно е направено.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР