Ноември започна с по-студено време. В края на седмицата обаче

...
Ноември започна с по-студено време. В края на седмицата обаче
Коментари Харесай

Динамично време през ноември, студът настъпва трайно в края на месеца

Ноември стартира с по-студено време. В края на седмицата обаче още веднъж се чака на някои места в страната градусите да надминат 20.

Ще има ли още изненади през този месец, вижте детайлности от директното включване Мая Димитрова и нейния събеседник Красимир Стоев, синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология.

Голяма динамичност на атмосферните процеси с топло и изсъхнало време най-малко през първите 12-13 дни от ноември, и повече превалявания през втората половина от месеца, заяви Стоев.

Температурите през идната седмица ще са по-високи, с циркулации и транспорт на въздушни маси от юг-югозапад, като в Източна България и северно от планините в някои региони южният вятър ще се прояви като фьон и оптималните температури ще доближат сред 25 - 27 градуса.

Циркулацията в седмицата сред 11 и 17 ноември, когато над Балканския полуостров температурите ще са по-високи от нормалните и преваляванията на процедура ще липсват, само че самата циркулация ще се промени във височина.

Този антициклон, който ще застане над Скандинавския полуостров и Финландия, ще насочва по-хладни и по-студени въздушни маси в източната му външна страна от североизток. Така че, трайно намаляване на температурите следва през втората половина на месеца.

Към 18 и 20 ноември това захлаждане ще е по-чувствително и на обособени места в Северна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг, към края на ноември захлаждането ще бъде към този момент в съвсем цялата страна. Минималните температури ще са сред -8 и -3 градуса и те ще се осъществят през третото десетдневие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР