Нобеловата наградата е най-престижната в света. Разбира се, за актьорите

...
Нобеловата наградата е най-престижната в света. Разбира се, за актьорите
Коментари Харесай

Грета Тунберг, 16-годишната веган активистка и едно номинация за Нобелова награда

Нобеловата премията е най-престижната в света. Разбира се, за актьорите по-важно е да завоюват заветния Оскар, само че нобелистите са създали доста повече за света от една запаметяваща се роля в касов филм.

Спечелилите Нобелова премия са писатели, учени, борци за положителното на света, за мира, за природата. И в този момент опция да стане част от този лист има едно 16-годишно момиче.

Нейното име е Грета Тунберг. Тя от Швеция, ученичка, само че преди всичко - деятелен деятел в битката против климатичните промени. Вместо в игри и занимания, тя прекарва свободното си време в образуване на акции, повеждане на шествия, речи пред многочислена аудитория.

Тунберг стана известна най-много с гневната си тирада пред Европейската комисия, в която застана очи в очи с огромните водачи и ги упрекна за съсипването на планетата и бездействието против измененията в климата.

Сега Грета има шанса да стане най-младият притежател на Нобелова премията за мир. Това самопризнание към момента е на Малала Юсафзаи - пакистанката, която завоюва оценката едвам на 17 години (през 2014г.)

Шведската ученичка провежда всеобщо младежко придвижване, което от дълго време излезе отвън границите н родината й, с цел да се бори с актуалните и бъдещи последици от човешката активност, които водят от климатични и екологични произшествия.

Това не е първото самопризнание за Грета и нейната активност, тъй като тя попадна и в последната ранглиста на списание Time за 25-те най-влиятелни младежи в света за 2018 година

Освен деятел в отбрана на природата, Тунберг е и веган. Между двете има тясна връзка, тъй като шведската ученичка и нейното семейство се отхвърлят от потреблението на скотски артикули поради големите количества въглероден диоксид, които се изхвърлят в атмосферата при тяхното произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР