Дали Саудитска Арабия е истинска заплаха за хватката на Висшата лига върху трансферния пазар на футбола?

...
Но властта безспорно се променя.Футболният пейзаж се прекроява от ,
Коментари Харесай

Но властта безспорно се променя.

Футболният пейзаж се прекроява от , докато някои изглежда в отричане на тежестта на новите разрушители на футбола.

Турборазпръскването на пари привлече £700 милиона мъжки таланти от европейските клубове само това лято, за да придадат блясък на своите държавно финансирани клубове.

И има още една седмица от трансферния прозорец в страната от Персийския залив.

Още една седмица може би да убедим да се разделим с Мохамед Салах, ако такса от £150 милиона се окаже твърде трудна за устояване - след като вече продаде капитана Джордан Хендерсън.

Може би само човек може да пожертва такава неочаквана печалба - дори и за човека, на когото се разчита за голове.

Само висшата дивизия на Англия е изпреварила саудитските клубове в този трансфер прозорец, като общата сума на техните трансфери тиктака над £2 милиарда за първи път.

Изображение: Как европейските клубове от най-добрите нации са похарчили през летния трансферен прозорец този сезон

Малцина са направили повече трансферни сделки в повече Висшата лига клубове от Деймиън Комоли – един от най-опитните клубни ръководители в играта.

Срещайки се с бившия изпълнителен директор на Арсенал, Ливърпул и Тотнъм в кулоарите на срещите на УЕФА, той не се съмняваше в решимостта в Рияд да направи успех от него.

Това заплаха ли е за Висшата лига?

Г-н Комоли каза пред Sky News: „Определено го правя. Мисля, че хората, които го отричат, или лъжат себе си, или са малко слепи.

„Но те са тук, за да останат и мисля, че ще инвестират все повече пари, ще бъдат повече и по-конкурентни и бъдете все по-агресивни."

Изображение: Деймиън Комоли - един от най-опитните клубни ръководители във футбола

Той наистина смята, че играчите все още се наслаждават на шанса да играят във Висшата лига или в гигантите на континент в Испания и Германия.

Но тогава Саудитска Арабия може да се окаже неустоима.

Г-н Комоли, понастоящем президент на френския клуб Тулуза, каза: „Всички големи клубове в Европа имат предизвикателство в ръцете си с финансовата мощ на саудитските клубове... което може да окаже влияние върху Висшата лига. като най-голямото вътрешно състезание в света.

Главният изпълнителен директор на Брайтън Пол Барбър каза пред Sky News: „Никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще.

„Но мисля, че в В момента, марката на Висшата лига, качеството на клубовете, които имаме, имената на тези клубове, просто уважението, което английският футбол има по света, мисля, че Висшата лига ще продължи да бъде флагманът за много години напред."

Изображение: Главният изпълнителен директор на Брайтън Пол Барбър

Прочетете повече:
Джордан Хендерсън е включен в отбора на Англия след спорен саудитски ход
Мейсън Грийнууд напуска Манчестър Юнайтед и преминава под наем в испанския клуб

Наперност, която идва от значително засенчващите разходи в цяла Европа.

Клубовете в която и да е съперническа лига дори не са харчили заедно половината от това - може би знак за по-проницателно финансово управление.

< p>Това се вижда в Брайтън, който постигна успех в превръщането на играчите в печалби с

Изображение: Челси счупи британския трансферен рекорд, като подписа с Мойсес Кайседо от Брайтън това лято

И Брайтън сега се готви за първия си набег в европейско състезание.

Говорейки след жребия за Лига Европа в петък, г-н Барбър каза: „Всички бихме искали да сме по-устойчиви и дори по-печеливши.

„Но това е трудно когато се състезаваме на световния пазар за най-добрите играчи. Но се надяваме, че този летен трансферен прозорец отново ще покаже, че Висшата лига ще бъде още по-силна.“

Изчисление на Deloitte, предоставено на Sky News в петък рано вечерта, показва, че Висшата лига е похарчила £2,2 млрд.< br />Италианската Серия А беше на £720 милиона, френската Лига 1 на £678 милиона, германската Бундеслига на £630 милиона и испанската Ла Лига на £352 милиона.

Това са лиги, които ще се възползват от саудитската помощ като пари е разтоварен на клубовете, за да се раздели с техните ценни активи.

Изображение: Неймар пристига в Рияд, след като подписа с Ал Хилал Изображение: Треньорът на Ал-Етифак Стивън Джерард позира за снимка с Джордан Хендерсън

Саудитците се виждат от някои тъй като дестабилизиращите клубове в Европа, тъй като спортът се използва за отвличане на вниманието от нарушенията на човешките права в кралството и прекрояване на имиджа на страната.

Това беше летен трансферен прозорец - но все още е доминиран от богатството на английски клубове.

Но колко дълго още със саудитците са решили да участват в господството на Европа, финансирано от техните петролни богатства?

„Мисля, че трябва да приемете всяка конкуренция за своя играчите и вашия талант сериозно," каза г-н Барбър.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

"Не знам къде е крайната им точка, каква е цялостната им амбиция, но със сигурност те правят изявление и ние трябва да го уважаваме.

„Но в момента мисля, че има много повече играчи, които искат да бъдат във Висшата лига, отколкото всяка друга лига в света.

"И това, да се надяваме, ще продължи да прави нашата лига най-популярната от най-гледаните и най-завладяващата."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР