Училища затвориха във Филипините, след като газовете от вулкана Таал разболяха децата

...
Но те казаха, че емисиите на пара, наситена със серен
Коментари Харесай

Но те казаха, че емисиите на пара, наситена със серен диоксид през последните дни, са засегнали десетки ученици в близките градове, причинявайки дразнене на кожата, гърлото и очите.< /p>

Ранди Дела Пас, началник на оперативната секция на южния офис на гражданската защита в Манила, каза пред радио DWPM, че са получили доклади за респираторни заболявания, дължащи се на вулканичния смог.

Изображение: Училищата в провинция Кавите също са затворени за срок към вулканичния смог

Учебните занятия бяха преустановени в столичния регион и в десетки градове в провинциите Кавите, Лагуна и Батангас, като някои училища възобновиха онлайн класове и домашно обучение, които бяха широко използвани в разгара на COVID пандемия.

Авиационните власти в петък казаха на пилотите да избягват да летят близо до върха на вулкана.

Изображенията показват Манила и околните й региони, обвити в мъгла като Филипинския институт по вулканология и Сеизмологията каза, че е наблюдавала горещи вулканични течности в езерото на кратера на вулкана, което води до емисии на вулканични газове.

Той каза, че тревогата остава на ниво 1 по скала от едно до пет, което означава „леко увеличение при вулканично земетресение и активност на пара или газ".

Timelapse показва вулкан, който изхвърля облак от пепел.

Таал, един от най-малките вулкани в света, е сред две дузини активни вулкани във Филипините.

Разположен е по протежение на тихоокеанския „Огнен пръстен“, сеизмично активен регион, податлив на земетресения и вулканични изригвания.

През януари 2020 г. Таал изхвърли стълб от пепел и пара на височина почти 10 мили, принуждавайки повече от 100 000 души да бъдат евакуирани и десетки полети да бъдат отменени заради падналата тежка пепел.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР