Но опасенията относно бъдещите водоснабдявания от древните водоносни хоризонти на

...
Но опасенията относно бъдещите водоснабдявания от древните водоносни хоризонти на
Коментари Харесай

Напрежението нараства в жадните ферми за люцерна в Аризона, тъй като чуждестранни фирми експлоатират нерегламентирана вода

Но опасенията по отношение на бъдещите водоснабдявания от античните водоносни хоризонти на долината, които съдържат ресурси от подпочвена вода, пораждат във Венден, град с към 700 души където семейство Ханкок ферми.

Някои съседи се оплакват, че кладенците в задния им двор са пресъхнали, откогато емиратският агробизнес Al Dahra стартира да отглежда тук люцерна на към 3000 акра (1214 хектара) преди няколко години.

Не е известно какъв брой вода употребява интервенцията в Ал Дахра, само че Хенкок пресмята, че се нуждае от 15 000 до 16 000 акра фута годишно въз основа на потребностите на личната му плантация за люцерна. Той споделя, че получава цялата вода, от която се нуждае, като сондира стотици фута. Един акър-фут вода е почти задоволителен, с цел да обслужва две до три семейства в Съединени американски щати годишно.

Ханкок сподели, че той и съседите с по-големи ферми се тревожат повече, че в бъдеще държавните чиновници могат да поемат контрола върху подпочвените води, които в този момент употребяват за селско стопанство и да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР