Но както повечето неща в живота - всяка монета има

...
Но както повечето неща в живота - всяка монета има
Коментари Харесай

Племенницата на Ал Капоне - Диърдри Мари: Чичо ми е бил гангстер, но не и чудовище

Но както множеството неща в живота - всяка монета има две страни. Такава е и историята на Ал Капоне. В спомените на неговата племенница Диърдри Мари съществува единствено едрият чичо, който я учи по какъв начин се вършат най-хубавите италиански спагети.

.

„ Винаги, когато Ал беше у дома, имаше въоръжена защита на предния и задния вход, както и по улицата. Като малко дете съм се чудила и баба ми постоянно им изнасяше храна, до момента в който ядяхме. Тогава започнах да се чудя какво става. А аз като вляза у дома, бях дребната принцеса - бях първото момиче в фамилията - и ми позволяваха да върша каквото желая. Започнах да подпитвам татко ми по въпроса и той все ми шъткаше, да не се тормозя, някой ден щял да ми опише. Но имах подозрения, че нещо е друго в семейство Капоне ", спомня си Диърдри Мари Капоне, племенница на Ал Капоне и прибавя: „ Обикновено ме питат какъв беше Ал - аз бях дребна, за мен това беше чичо ми, седях му в скута, гледах го облечен като дядо Коледа, раздаващ дарове. Беше милосърден човек, занимателен. Дядо ми Ралф беше по-голям брат на Ал и негов бизнес сътрудник. Всъщност той ръководеше активността, само че беше затворен човек, предпочиташе да не е в светлината на прожекторите, до момента в който Ал обичаше да е центьр на внимание. Имаше разлика в личностите и по тази причина Ал искаше дядо ми да управлява нещата. Ал беше договарящият, политиците ходеха при него, когато желаеха някой да завоюва, а Ал им го гарантираше. Такива неща се случваха, а Ал беше доста добър в това ", споделя тя пред bTV.

Да носиш семейството Капоне не е лесна задача. Още в юношеските си години Диърдри сменя името си, само че все пак не съумява да прикрие фамилната връзка с оповестения през 20-те години на предишния век за публичен зложелател №1. „ Пораствайки в Чикаго с семейството Капоне, на децата им беше неразрешено да си играят с мен. Никога не съм чествала рожден ден, тъй като никой не можеше да пристигна. Баща ми също не съумя да покаже цялостния си капацитет, тъй като всички имаха предразсъдъци по отношение на него като един Капоне. Беше доста мъчно. Когато се омъжих, си смених името и напуснах Чикаго за Минесота, безусловно започнах живота си от начало. А в това време ми се родиха 4 деца. Никога не им бях разказвала какъв е произходът им, тъй като детството ми беше толкоз мъчително, толкоз пъти съм се ядосвала на Бог, че съм се родила Капоне, че безусловно го крих ".

Все отново тя взема решение, че е време да опише на децата си, кой е техният чичо. „ Един ден, както си седнал съм у дома, един от синовете ни се прибира от учебно заведение, тогава беше на 12, и го питах: " Боб, какво учихте през днешния ден в учебно заведение?`, и ми отговори: " Ами, учим за разбойник на име Ал Капоне ". Като го чух, все едно някой ми изкара въздуха с шут. Отидох при мъжа ми, когато се прибра от работа, и му споделих " Ще би трябвало да кажем на децата ни за фамилията ни преди да схванат от другиго ". Започнах с " Деца, би трябвало да ви кажа нещо. Родена съм Диъдри Мари Капоне. Ал Капоне е чичо ми. " И четирите деца се спогледаха, гледат мен, гледат се един-друг и четирите в един глас споделиха " Яко "! Не чаках подобен отговор, мислех, че ще ме намразят, тъй като към този момент знаеха, че тече гангстерска кръв във вените им. Заливаха ме с въпроси, извадих им фамилните албуми, демонстрирах им фотоси и с мъжа ми ги закарахме в Чикаго да се срещнат с всички родственици ", описа още Диърдри Капоне.

След като разкрива връзката си с огромния мафиот, Диърдри взема решение, че е време да опише своята история и тази на рода по метод, по който никой различен не може да го направи - посредством фамилните и персоналните си мемоари от Ал Капоне.

„ Започнах пътя си с мантрата " Ал Капоне разбойник ли е бил? Да. Ал Капоне страшилище ли е бил? Не. " Реших, че хората биха желали да узнаят истината. Израснала съм в семейство Капоне. Никога не съм срещала човек, който да се е страхувал да бъде с нас. Винаги са ме учили на дадена дума - хвърлен камък и, че фамилията е по-важно от всичко. Опитах се да покажа, че това беше първият франчайз в Съединени американски щати, тъй като всеки имаше част, всеки беше притежател на част от него. Другото ми обръщение е, че всеки има лично мнение за нещо, само че не и лични обстоятелства. Всичките книги, които чета за историята, от известни създатели, имат друга позиция, разнообразни обстоятелства, които си опонират, тъй като не са истината ", споделя още племенницата.

Именно тази истина Диърдри желае да опише посредством доказателствата, с които разполага. Една от най-известните истории, свързани с незаконния профсъюз и името на Ал Капоне е " Клането на Св. Валентин ". На 14 февруари 1929 г седем члена от бандата на директния съперник на Ал - Бъгс Моран, са разстреляни по жесток метод по време на договорка в Чикаго. Още от първия ден медиите упрекват Капоне за случката.

„ Имам солидни доказателства, че нито един член на семейство Капоне не е взел участие в клането. Историята е, че гангстери са се облекли като служители на реда и нахлули в склада. Ал помолил най-малкия си брат - чичо ми Матю, да види какво се случва. Свършвал Сухият режим, трябвало да успокоят нещата. Чичо ми бил там, гледал придвижванията на открито и във вътрешността в склада. Чичо Мати ми го сподели със личните си думи: " Диърдри, седим си в колата и виждаме полицейска кола, обикаляща напред-назад по улицата. Уплашихме се да не ни арестуват и си тръгнахме”, и тъкмо откакто тръгнали, се е случило нападението в склада. Това не са били хора, облечени като служители на реда, а същински служители на реда. Щe видите публикациите от вестниците незабавно след случилото се - полицията е признала, че самите те са го създали. Бъгс щял да ги съобщи в полицията и са щели да ги уволнят. След това се пробвали да трансферират виновността върху Ал Капоне, а той не е имал нищо общо с това. Когато се е случило, Ал е бил във Флорида ", описа Диърдри.

А на въпроса кое е най-погрешно мнение за фамилията й, Диърдри Мари дава отговор по този начин: „ Че са били бандити. Изобщо не е по този начин. Спазвали са закона. Ал Капоне в никакъв случай не е носил оръжие. Имал е защита, която е била въоръжена, само че той - в никакъв случай. Прицелът му беше ужасяващ, беше го боязън да не нарани някого или себе си ". Въпреки това през годините, за положително или неприятно, името на Ал Капоне става нарицателно за всички ганстери. Но в случай че преди половин век да си Капоне е било срамно, в този момент нещата седят по друг метод.

„ Сега много хора биха желали да бяха част от семейство Капоне, това беше нечувано като бях дребна. Може би поради славата, обвързвана с името, всеки би желал да бъде прочут или да има прочут родственик. Не можеш да наказваш наследниците на някого, наказан за ужасяващо закононарушение, не можеш да ги преследваш, единствено тъй като са родени в това семейство ", добави Диърдри.

Днес Диърдри и нейното семейство живеят в Минесота, а самата тя е сполучлива бизнес дама. Качествата, които са й помогнали да стигне дотук, тя отдава на непримиримия дух на известната си фамилия. И ни припомня постоянно да търсим положителното във всяко неприятно, тъй като единствено по този начин можем да достигнем до истината.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР