Световно първенство за жени: Сърдечен удар за Англия, тъй като Лъвиците изпуснаха финалната слава след загуба от Испания

...
Но гол през първото полувреме на испанката Олга Кармона, която
Коментари Харесай

Но гол през първото полувреме на испанката Олга Кармона, която стреля през Мери Ърпс в далечния ъгъл в 28-ата минута , разби сърцата на Англия.

Прочетете още:
Проследете реакцията на живо след финала

Англия беше близо до това да поведе в 15-ата минута, когато ударът на Лорън Хемп бе посочен гредата.

Изображение: Гол на Испания от Олга Кармона Изображение: Удар на Лорън Хемп от Англия, вдясно, попада в гредата. Снимка: AP

Две промени на полувремето показаха, че Лорън Джеймс и Клои Кели замениха Рейчъл Дейли и Алесия Русо за Лъвиците, докато те се опитваха да обърнат мача.

Испанката Дженифър Хермосо след това пропусна шанс да удвои преднината на своя отбор от дузпа - дадена след игра с ръка от Кийра Уолш - след героично спасяване на Ърпс, която се хвърли отляво, за да спаси в 69-та минута.

Английските лъвици на исторически терен, който може да издигне женския футбол на друго ниво

След това Джеймс наложи спасяване от вратаря на Испания от тесен ъгъл няколко минути по-късно, докато Англия натискаше за изравняване .

Но това не беше така, тъй като Лъвиците не достигнаха последното препятствие.

Мачът все пак ще остане в историята като първия път, когато Лъвиците достигнаха финал на турнира.

Също така е едва третият път, когато Испания се класира за Световното първенство, като до тази година е спечелила само един мач в турнира.

Но La Roja сега са световни шампиони, с победа, която ще тласне напред играта на жените в Европа.

Надеждата за победа на Англия, нацията се стекоха в кръчмите и баровете за началото на мача в 11 сутринта (BST), като играта се смята, че ще даде тласък от 185 милиона паунда на икономиката на Обединеното кралство.

Кралят и кралицата също издадоха преди това вик „рев за победа“ и министър-председателят призова играчите да донесат трофея у дома, въпреки че никой не присъства на мача.

Играта беше прекъсната за кратко през първото полувреме, след като протестиращ влезе на терена преди свободен удар на Англия. Мъжът беше бързо изваден от кулата от стюардите.

Изображение: Протестиращ нахлу на терена по време на първото полувреме на мача

Разочарование след непобеден ход до финала

Англия беше непобедена в турнир преди днешния мач, но пътуването до финала не мина без предизвикателства.

Преди Световното първенство изобщо да започне, капитанът Лия Уилямсън и нападателят Бет Мийд бяха отстранени от участие в турнира поради ACL контузии.

Първите два мача показаха, че отборът си осигури победи с 1-0 срещу Хаити и Дания, последвани от страхотна победа с 6-1 над Китай, за да завърши на първо място в група D.

Но Лъвиците бързо бяха изтласкани до предела си, когато се изправиха срещу Нигерия.

Червен картон, връчен на Лорън Джеймс - който по-късно беше последван от отстраняване от два мача - означаваше, че отборът е намалял до 10 играчи в последните 16 мача.

Мачът стигна до зашеметяващо изпълнение на дузпи, преди победа с 4-2 да ги накара да стигнат до четвъртфиналите срещу Колумбия.

След като изоставаха с гол на Лейси Сантос, головете на Лорън Хемп и Алесия Русо им осигуриха място на полуфиналите срещу съдомакини Австралия.

Зашеметяваща победа с 3-1 срещу Матилда осигури Лъвиците ' място на финала срещу Испания, което дори и без победата се стори като "приказка" за Вайгман, който също изведе Холандия до финала на турнира през 2019 г.

Последният път, когато Англия се изправи срещу Испания - през четвъртфиналите на Евро 2022 - те спечелиха с 2-1.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР