НКЖИ трябва да представи проект за Бетонния мост и едва

...
НКЖИ трябва да представи проект за Бетонния мост и едва
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров: Без проект за Бетонния мост няма ра...

НКЖИ би трябвало да показа план за Бетонния мост и едвам тогава Община Пловдив ще даде единодушието си за създаване на пробива под Централна гара. Това е мнението на кмета Здравко Димитров и неговия екип.

Все още не е ясно по кое време ще бъде даден старт на подлеза под гарата. В Община Пловдив чакат от НКЖИ да внесат механически план на оборудването сред бул. „ Васил Априлов” и „ Македония”. До този миг от Националната компания са показани идея и чертежи, изясни зам.-кметът Пламен Райчев.

Здравко Димитров е безапелационен, че без твърди гаранции от НКЖИ за Бетонния мост Общината няма по какъв начин да даде картбланш за пробива под гарата. Екипът на кмета и управлението на НИКЖИ бяха се разбрали още предходната година, че компанията ще показа механически план за пътно-комуникационно оборудване вместо Бетонния мост, който ще бъде съборен, откакто се построи пробивът.

Община Пловдив ще кандидатства с плана за главен ремонт на бул. „ Марица-север” в идващия програмен интервал. Идеята се обмисля сега, сподели Райчев. Целта е павираният и стеснен бул. да стане като бул. „ Марица-юг” в сектора сред Адата и Панаирния мост, който беше видоизменен преди няколко години също с безвъзмездната помощ от Европейски Съюз. Според зам.-кмета булевардът от северния бряг на Марица би могъл да се разшири отчасти, единствено на обособени места, само че зелената повърхност около реката наложително да се употребява за отдих.

Предполага се, че реконструкцията на Кукленско шосе ще стартира през лятото. Преди това обаче ще започва ремонтът в северното платно на бул. „ Христо Ботев” от гарата до Коматевския надлез.

Проекти за близо 100 млн. лв. започват до два месеца в Пловдив. До дни ще бъде определен реализатор за промяна на ВиК на бул. " Дунав ", а през май стартира реконструкцията на Пречиствателна станция. И двата обекта са част от воден цикъл. По същия план в кв. " Захарна фабрика " на 90 % с сменени ВиК тръби, остава да се построи чугунен тръбопровод на ул. " Петър Шилев ". Западно от моста на " Герджика " в региона на ул. " Сава Муткуров " и хотел " Санкт Петербург " ремонтите са осъществени на 60%, а към ул. " Карловска " - на 90 %, твърди Пламен Райчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР