Нивото на захар е един от най -важните показатели за

...
Нивото на захар е един от най -важните показатели за
Коментари Харесай

7 признака, че тялото ви не понася захар и трябва да я ограничите

Нивото на захар е един от най -важните индикатори за здравето на човешкото тяло. Повишеното наличие на глюкоза е обезпокоителен признак, който демонстрира риска от развиване на захарен диабет, т.е. извънредно рисково заболяване, което води до загуба на зрение, визира сърдечния мускул и бъбреците, прави кръвоносните съдове нежни и заплашва развиването на тромбофлебит. Без навреме лекуване сходно заболяване води до развиване на " захарна " кома, което значи гибел.

Всичко това принуждава човек да следи равнището на глюкоза (захар), чиято норма ви разрешава да понасяте добре натоварванията и да спите задоволително, което значи, че се чувствате цялостни със мощ и сила. Контролирането на равнищата на глюкозата не е толкоз мъчно, значимо е единствено да знаете по какъв начин работи този артикул, когато попадне в кръвта, и по какъв начин тялото реагира на повишение на равнището му.

Ако гладувате дълго или ядете неправилна храна, това несъмнено ще се отрази на захарта, чието равнище може да скочи като влакче в увеселителен парк. Това може да се забележи в точния момент, в случай че се вслушате в тялото си и обърнете внимание на редица присъщи признаци.

Може би тялото ви се пробва да ви каже, че е време да ограничите сладкото...

Експертите са разпознали седем признака, че прекалявате със захарта.

1. Жадувате непрекъснато за сладко. Сладките храни покачват равнищата на кръвната захар, давайки на организма сила за къс интервал от време. Кръвната Ви захар спада бързо и постоянно ще пожелаете сладко за бърза сила.

2. Често сте гладни. Полифагията се смята за един от трите съществени признака на диабета. Кръвната захар остава висока, защото глюкозата в действителност не може да влезе в клетките. Най -добрият метод да намалите равнищата на кръвната захар е посредством извършения.

3. Чувствате се слаби. Сладките храни могат да повлияят негативно на равнищата на сила, причинявайки спад на равнищата на кръвната захар и вследствие на това безсилие.

4. Имате роблеми с кариес. Поради несъразмерната приложимост на сладкиши, бактериите на плака употребяват захар за произвеждане на киселина, която унищожава емайла.

5. Стомахът постоянно ви боли. Яденето на доста захар може да докара до дисбаланс в чревните бактерии. В резултат на това се появяват признаци като отичане на корема, газове, запек, диария и други стомашно-чревни проблеми.

6. Раздразнителност. Връзката сред непотребната захар и неприятното въодушевление е потвърдена заради обстоятелството, че доста от невротрансмитерите, като " щастливия химикал " серотонин, се създават в червата.

7. Кожни проблеми. Експертите споделят, че несъразмерната консумация на захар и въглехидрати може да способства за появяването на акне.

Не забравяйте, че захарта постоянно се крие в храни като кисело мляко, дресинг за салата и мюсли, които се смятат за „ здравословни “.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР