Нивото на водата в река Тобол близо до руския Курган

...
Нивото на водата в река Тобол близо до руския Курган
Коментари Харесай

Река Тобол в руския град Курган достига критични нива

Нивото на водата в река Тобол покрай съветския Курган надвиши границата с 16 см до сериозно равнище. Това оповестява " Интерфакс ", като цитира данните от картата на наводненията, оповестена на уеб страницата на градската администрация.

По данни към 18:00 часа в понеделник (московско време) за последните два часа водата се е повишила с 12 см - до 716 см.

Според кметството сега има опасност от наводняване в микрорайон " Топола ", прави се евакуация. Пътят за микрорайон Смолино също е залят с вода.

" По нея придвижването на пътнически превоз е невероятно. По тази причина от през днешния ден до второ разпореждане се затваря придвижването на всички типове превоз, се споделя в известието.

На собствен ред пресслужбата на регионалната администрация отбелязва, че към този момент евакуирани елементи, са наводнени.

" Това е макар обстоятелството, че равнището на водата в Тобол в региона на Курган е единствено към 7 метра, а прогнозата на Националния център на Министерството на изключителните обстановки на Русия споделя, че в най-лошия случай равнището на водата може да се увеличи до 10 м 82 см. Ако живеете в наводнена зона, неотложно се евакуирайте ", отбелязва пресслужбата.

По-рано беше обявено, че неподходящите събития в региона на Курган пораждат при равнище на водата 700 cm, а рисковите събития - при 850 cm.

Специалисти от Уралския отдел по хидрометеорология и мониторинг на околната среда предвиждат, че на 15-18 април равнището на водата в река Тобол покрай Курган и надолу по течението ще продължи да се покачва внезапно в някои дни.

На 8 април в региона на Курган беше въведено изключително състояние заради наводнения.

Информационна организация ТАСС цитира по-рано съветското министерство на изключителните обстановки, че над 14 000 здания в цяла Русия са били наводнени.

В Казахстан, също обиден от наводнения, повече от 1000 къщи в град Петропавловск са наводнени, оповестиха управляващите в неделя.

Общо от началото на наводненията в страната са евакуирани над 107 000 души.

Двама мъже бяха открити мъртви в западната област Атирау в Казахстан в неделя, откакто изчезнаха при започване на април при наводнения в град Кулсари, оповестиха от министерството на изключителните обстановки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР