Нивото на киселинност на стомашния ви сок е твърде ниско?

...
Нивото на киселинност на стомашния ви сок е твърде ниско?
Коментари Харесай

Нивото на киселинност на стомашния ви сок е твърде ниско?

Нивото на киселинност на стомашния ви сок е прекомерно ниско? Ето по какъв начин да разберете

Интересното е, че потреблението на цвекло може да ви помогне да определите равнището на киселинност в стомаха си.

Много е елементарно и просто. Просто яжте този зарзават, след което проверете цвета на урината си.

Ако урината ви е светла, това значи, че имате задоволително киселина в стомаха си. Ако урината има розов цвят, това значи, че стомашната ви киселина е на много ниско равнище.

Стомашната киселинност изисква pH, тъй че да може да разгради протеините и да направи витамин В12 по-достъпен. Ако имате дефицит на киселина в стомаха, тялото ви няма да може да усвои вярно протеините. В този случай те навлизат в тънките вътрешности под формата на протеинови фрагменти.

В резултат това ще докара до разнообразни здравословни проблеми, в това число пропускливи вътрешности. Този проблем поражда, когато глутеновите частици основават дупки в тънките вътрешности, което разрешава на неразградените хранителни съставни елементи да доближат до кръвния поток.

Освен това, неправилното асимилиране на витамин В12 може да ви направи по-уморени. Това значи, че в червата ви ще зародят проблеми и през цялото това време ще изпитвате хронична отмалялост!

За благополучие цвеклото може да ви помогне да разберете какво се случва със стомаха ви.

Ако урината ви има розов цвят след потреблението на този зарзават, това значи, че pH ви е доста невисок и ето какво би трябвало да извършите:

Пийте по 2 чаши вода 15-30 минути преди хранене
Ако пиете вода преди хранене, стомахът ви ще бъде предпазен от киселината. Според аюрведичната медицина стомахът ще усили отделянето на солна киселина.

Опитайте органически ябълков оцет
За да намалите киселинността на стомаха, би трябвало да пиете ябълков оцет. Не забравяйте да смесите 1 супена лъжица оцет с чаша вода.

Допълнителни преимущества на цвеклото

Антиракови свойства
Сокът от цвекло има висок хранителен профил. Той е отличен източник на антиоксиданти, калий, фибри и фолати. Цвеклото е извънредно потребно за профилактика на рака. Много проучвания демонстрират, че хората с тумори минават в ремисия. Редовната консумация на цвекло води до понижаване на тумора.

Един от най-здравословните зеленчуци
Цвеклото е една от 5-те най-здравословни храни. То има способността да усъвършенства храносмилането, да намалява равнищата на кръвното налягане и да покачва либидото. Можете да го приготвите на грил, да извършите апетитен сок или просто да го добавите към салати.

Възпаление
Цвеклото има богато наличие на бетаин, хранително вещество, което пази ензимите, клетките и протеините. Благодарение на високото наличие на това хранително вещество цвеклото може дейно да се бори с възпалението, да отбрани вътрешните органи и да предотврати доста хронични болести.

Вижте още: Праз лук в бекон – лесна рецепта за празничната софра

Насърчава детоксикацията
Цвеклото съдържа пигменти, които могат да поддържат процеса, посредством който токсините се прикрепят към други молекули, тъй че те могат да бъдат отстранени дейно от тялото ни. Този развой е прочут като развой на детоксикация фаза II.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР