Нивата на водните басейни в засегнатите райони в Северозападна България,

...
Нивата на водните басейни в засегнатите райони в Северозападна България,
Коментари Харесай

Инсп. Георги Дамянов: Нивата на водните басейни в Северозападна България и в Софийско се нормализират

" Нивата на водните басейни в засегнатите региони в Северозападна България, както и в Софийско, се възстановяват. Язовир " Огоста " се изпуска, а при " Клисурица " и " Христо Смирненски " се следи спад ". Това сподели пред БТВ инсп. Георги Дамянов от Националния действен център на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

" През миналото денонощие екипите ни са отработили към 82 сигнала, свързани с дъждовете. Най-много имаше във Враца - 25 сигнала, Видин - 26, Монтана - 9 и в София-окръг - 5 сигнала. Хората главно алармират за наводнени приземни етажи и изби ", изясни той.

Инсп. Дамянов съобщи, че на място има 8 екипа, които не престават да обработват сигнали и са в подготвеност да се изпратя още при потребност. Той добави, че сериозни точки във Враца няма все още.

" Създадена е организация и непрекъснато се следят язовирите, както от наши представители, по този начин и представители от локалната власт. При вероятно покачване на водите ще си вземат всички превантивни ограничения ", сподели още Дамянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР